A Fogtechnikusi végzettség (OKJ) felér egy főiskolával?
Figyelt kérdés
Jelentkeztem fősulira is meg fogtechnikusira is. És a fogtechnikusi egyre jobban tetszik. De a főiskola nagyobb végzettséget ad. Ti mit gondoltok?2010. máj. 31. 21:46
1/7 anonim válasza:
Az OKJ nem főiskola. De pl egy fogtechnikus néha többet keres és jobban elismert mint némely főiskolát végzett emberek.
2/7 anonim válasza:
Nyilván nem, hisz az egyik OKJ, a másik BA/Bsc. De fősulikon is vannak OKJ-s képzések.
3/7 A kérdező kommentje:
De ha csak egy fogtechnikusit végeznék akkor is normális keresetem lenne? Mert sokan mondják, hogy a fogtechnikus kb 300 ezret is hazavihet. És ha az tetszik jobban akkor miért ne mehetnék inkább fogtechnikusira
2010. máj. 31. 21:56
4/7 anonim válasza:
Milyen szakra adtad be fősulira?
Egyébként én is sokáig gondolkoztam a fogtechnikusin, de végül úgy döntöttem, hogy kihagyok egy évet és megpróbálom a fogorvosit. :) Aztán ha nem jönne össze, akkor marad a fogtechnikusi. Én sem adom be más szakra a fősulira/egyetemre csak azért, mert az ad diplomát. Akkor maradok diploma nélkül, de legalább "szakmán belül". :)
5/7 A kérdező kommentje:
A Ipartestületi Szakközépiskolába a Fogtechnikusira. Nagyon megtetszett, de beadtam a fősulira a jelentkezést Pedagógiára is. De egyre jobban érdekel a fogtechnikusi
2010. máj. 31. 22:12
6/7 anonim válasza:
Ha pedagógia a másik szakod, akkor szerintem nem kérdés, hogy fogtechnikus legyél. De lehet, hogy csak elfogult vagyok. :)
De van egy pedagógia szakos ismerősöm, de a pedagógia szakával nem tud mit kezdeni, a másikkal helyezkedett el.
7/7 anonim válasza:
Fogtechnikus szakmából valóban jól meglehet élni, ha ki tudsz alakítani fogorvosokkal egy kört, és hozzád küldik majd a fogmintákat. Ha jól dolgozol nyilván megy majd körbe, mivel egy fogorvos több másikat ismer, és mivel egy fog elkészítése nem két fillér, így szép fizetésed is lehet akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!