Mennyire éri meg egyetemre menni?
Jelenleg ott állok hogy másodszor szeretnék érettségizni azért hogy felvegyenek. Nagyon érdekel a történelem, és jó is vagyok belőle ezért úgy gondoltam elkezdem a tanári szakot jövőre ha bejutok. Május óta készülök az új érettségire és a nyelvvizsgákra.
Azonban elgondolkodtam, vajon megéri ez? Ha bejutok 6 évet fogok tanulni keményen ahhoz hogy meglegyen a diploma és igazából annyira jól sem fogok keresni, ráadásul ha esetleg úgy alakul az élet külföldre sem mehetek vele. Továbbá ha esetleg nem bírnám és fel kellene adnom, (jónak érzem magam, de úgy hírlik az egyetem egy elég kemény hely...) teszem azt 3-4 év után, akkor ott állok hogy négy évet, egy tonna energiát és egy rakás pénzt elcsesztem a semmire, mert szakmám meg nincs.
Elgondolkodtam hogy nem érné meg jobban valamilyen szakis szakmát kitanulni, mondjuk a villanyszerelőt teszem azt? Bár igazából tőlem nagyon idegenek a dolgok, ellenben inkább tűnik gyakorlati dolognak mintsem nehéznek elméletben. Persze hozni kell a szintet, de nem tudom hogy megéri-e, lévén itthon nem szívesen csinálnák szakmunkát mert ahhoz túl kényelmes vagyok és nem fizet olyan sokat. Viszont külföldre nem lenne egy rossz opció, lévén nagyon keresik a szakikat és havi 2 ezer eurót is le lehet szakítani.
A kombinált ötletem pedig az hogy a kettőt egyszerre kezdem el, így ha az egyetemet nem is bírom, OKJ-s szakmám még attól lehet 1-2 év alatt, amiről tudom hogy fix és bármivel kezdhetek vele.
Ti mit gondoltok? Érdekelne az őszinte és ÉRTELMES véleményetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!