Szerintetek handicap-el indulok majd az egyetemen? (BME-GPK)
Figyelt kérdés
Jövőre szeretnék jelentkezni,nem gimibe hanem gépészeti szakközépiskolába járok ,középmatek- gépészeti alapismeretekből fogok érettségizni, de mellette tanulok emelt matekot is (deriválás-határérték-integrál).Azt vettem észre hogy a gimis barátaim sokkal magabiztosabbak, pl. nálunk a suliba az ofő még nem is érdeklődött senkinél a továbbtanulással kapcsolatban. Mindent nekem kell kideríteni, ami lehet hogy nem baj de elkéne egy kis bíztatás és segítség az iskola részéről.Nektek mi a véleményenyetek/tapasztalatotok, hogy boldogulnak a szakközéppől/technikumból érkezők BME-n?2017. nov. 16. 17:34
1/6 A kérdező kommentje:
Ill. rosszul fogalmaztam, már idén jelentkeznék.
2017. nov. 16. 17:44
2/6 anonim válasza:
Jelentkezz. Azt majd kiderül. 3 helyre is beadhatod a jelentkezésedet ingyen és további 3 helyre pénzért. Szerintem válassz olyan egyetemet, ahol van duálisban a szak és próbáld meg a duálist, azt ha összejön, akkor írd azt első helyre ha nem akkor amelyik szimpibb, azt írd első helyre majd a sorrendmódosítás utolsó napjaiban.
3/6 anonim válasza:
Személyfüggő, hogy bírni fogod vagy nem.
A jelentkezés menete pedig, olyan egyszerű, hogy ha nem sikerül egyedül felderítened az egész dolgot, akkor nemhogy BME-re, de semmilyen szakra nem vagy való.
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2017. nov. 16. 18:12
5/6 anonim válasza:
Szerintem nincs semmi félnivalód. Én most vagyok elsős, ugyan nem GPK-n, de mérnökszakon. Vannak ismerőseim jónevű elitgimiből, meg kisvárosi szakközépből is. De elsősorban nem ettől függ, hogy ki milyen tanuló most. Technikus csoporttársaim sorra bukják a szakmai tárgyakat, mert jóformán semmit nem tanulnak rá, mert nekik az már megy. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy szakközépben kicsit máshogy (nyilván egyszerűsítve) tanulják a szakmai dolgokat, ezért ezeket nekik is elő kéne venni azért. Ugyanakkor van, aki ötös emelt matekkal bukja a matek zh-kat. Ide elsősorban nagyon sok szorgalom és kitartás kell. Ha ez megvan, nem lehet nagy baj. A felvételi beadása meg tényleg nem egy nagy mutatvány, csak oda kell figyelni. Kezdd el nézegetni a felvit, ott mindent megtalálsz részletesen leírva. Sok sikert! :)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást, már beleástam magam igazándiból az elmúlt 2 hétben mást se olvasok csak felvi.hu-t meg a gpk/gépészm alaptantervet meg a tanszéki tanterveket. Észrevettem én is hogy sok mindent már tanultunk technikumban (gépelemek,mechanika,statika,gépszerk,anyagismeret, technológia) csak nyílván sokkal-sokkal egyszerűbb matekkal kifejezve. Remélem menni fog és nem igazolódnak be azok a negatív anekdóták és mémek :D köszi még1x
2017. nov. 18. 23:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!