Tudnátok nekem jó iskolákat, esetleg szakot ajánlani?
Ha jól tudom a gazdaságtudományi szakok az egyik legmagasabb ponthatárúak az államin.
Én a helyedben Szent István egyetem HR szakát nézném, esetleg ELTE angol-bármilyen más nyelv tanári szakot. A tanári karoknak alacsony az állami ponthatára is, és ha nem is leszel tanár, nagyon jól fogsz tudni két nyelvet. De ezzel nem csak iskolában, nyelviskolában, vagy magán tanár is lehetsz.
Pl, angol-könyvtáros szak 306 pont volt.
angol-német 344
szóval azért lehet csemegézni nem magasak a pontszámok.
A BME-n a gazdálkodás menedzsment idén 440 volt, a nemzetközi gazdálkodás 460. És ezeknek a fizetőse is 360 körül van.
Bocsi megnéztem a SZIE humán államija is 454.- Tehát én a tanárin (nyelv) gondolkodnék a helyedben :-)
A BGE-n, Szent Istvánon és még pár egyetemen van felsőoktatási szakképzés, ahova brutálisan alacsonyak a ponthatarok (280-350 között vannak, általában 300 alatt). Van mindenféle gazdasági szak, amit el lehet végezni, és konkrétan lesz egy hasonló végzettseged, mint egy OKJ, csak ez elvileg egy fokkal jobb. Viszont ezután (2 év általában) folytathatod a rendes alapszakot, ami szintén két év (rövidített képzés, 3,5 év helyett). Még ha nem is vesznek át utána allamira, de négy félévet könnyebb szponzoralni, mint hetet. Ráadásul ezekre általában 200-250 ezer a tandíj félévente, ami nem sok, még te is megkeresheted diakmunkaval (havonta 50 ezret simán össze lehet szedni). De már a FOSZK képzés alatt is sporolhatsz. Esetleg megkerheted anyudekat hogy ennyivel jaruljanak hozzá a tanulmányaidhoz, tényleg nem milliókrol beszélünk. Felvi.hu-n nézz körül, ott rengeteg infót megtalalsz a szakleirasoktol elkezdve a ponthatarokon át a követelményekig mindent. Remélem tudtam segíteni. Ha van valami kérdésed, nyugodtan írj.
BGE-PSZK (FOSZK)
6-os,te aztán biztos nem böngészted végig a ponthatarokat, ellenben én tavaly ezeken éltem :'D Ne beszélj hülyeségeket, ha nem értesz valamihez. Államilag támogatott helyen vagyok a BGE-n, 272 pont volt tavaly a pomthatar FOSZKon. Tavaly előtt 350 körül volt azt hiszem. Szóval FOSZKra be lehet jutni ennyi ponttal, a Szent Istvánon is ilyen alacsony mindig az államis hely, mondjuk az az egyetem nem is a gazdasági szakjairol híres. Kevesen mennek oda.
És mondom, miközben elvegzi két év alatt a foszkos képzést, tud egy kicsit dolgozgatni, össze tudja spórolni a tandíjat. Félévente 250 ezer forint nem a világ vége, konkrétan 40 ezer körül van havonta. Annyit meg lehet keresni diákmunkaval is. És két év alatt azért elég szép pénzt össze lehet szedni, még ha nem is dolgozik folyamatosan. Nyáron megint 200 ezer simán összejon. Szóval meg lehet ezt oldani, nem az orvosirol beszélünk. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!