Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudnátok nekem jó iskolákat,...

Tudnátok nekem jó iskolákat, esetleg szakot ajánlani?

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni és egyelőre semmi ötletem nincs a továbbiakat illetően. Mindenképp szeretnék a felsőoktatásban tobbtanulni. Nem áll túl sok pénz a rendelkezésemre (mondhatnám semennyi hacsak nem vállalok majd munkát), így valamilyen állami támogatott hely/szak jó lenne. Pontkalkulátoron kiszámoltam, hogy várhatólag legrosszabb esetben 320 körül lesznek a pontjaim, jobb esetben pedig 370 körül. Jó vagyok töriből és angolból, matekból viszont szenvedek (ha valamit megértek az órán azt is elhibázom a dolgozatban a kisebb hibák miatt). Összvissz 4-5ös tanuló vagyok de a matek 2es. Kereskedelmi tagozaton vagyok, így gazdaságtudományokból is lesz érettségim (kötelező) és logisztika szakirányban tanulhatnék tovább de rájöttem, hogy ez nem igazán az én világom. De maga a gazdaságtudományok érdekelnek. A kérdésem az lenne, hogy a leírtak alapján, tehát pénzügyi dolgokat és tanulmányi jellemzőimet olvasva milyen szakokat tudnátok ajánlani amelyben esetleg jó lehetnék? És ha vannak ilyen szakok akkor ezekhez valami jobb iskolát ahol fog is érni valamit a diplomám, ilyesmit is tudnátok-e mondani? Köszönöm szépen ha ezt végigolvastad és tudsz nekem segíteni!

2017. nov. 5. 15:53
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy nem muszáj gazdaságtudományokkal kapcsolatos szakot mondani, más ötletet is szívesen veszek!
2017. nov. 5. 15:58
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

Ha jól tudom a gazdaságtudományi szakok az egyik legmagasabb ponthatárúak az államin.

Én a helyedben Szent István egyetem HR szakát nézném, esetleg ELTE angol-bármilyen más nyelv tanári szakot. A tanári karoknak alacsony az állami ponthatára is, és ha nem is leszel tanár, nagyon jól fogsz tudni két nyelvet. De ezzel nem csak iskolában, nyelviskolában, vagy magán tanár is lehetsz.

2017. nov. 5. 17:21
 3/10 A kérdező kommentje:
De gondolom az ELTE egyik ilyen szakára több pont kell a bejutáshoz nem? Legalábbis tavaly több pont kellett hozzá úgyolvastam.
2017. nov. 5. 19:27
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

Pl, angol-könyvtáros szak 306 pont volt.

angol-német 344

szóval azért lehet csemegézni nem magasak a pontszámok.

A BME-n a gazdálkodás menedzsment idén 440 volt, a nemzetközi gazdálkodás 460. És ezeknek a fizetőse is 360 körül van.

Bocsi megnéztem a SZIE humán államija is 454.- Tehát én a tanárin (nyelv) gondolkodnék a helyedben :-)

2017. nov. 6. 09:29
 5/10 anonim ***** válasza:

A BGE-n, Szent Istvánon és még pár egyetemen van felsőoktatási szakképzés, ahova brutálisan alacsonyak a ponthatarok (280-350 között vannak, általában 300 alatt). Van mindenféle gazdasági szak, amit el lehet végezni, és konkrétan lesz egy hasonló végzettseged, mint egy OKJ, csak ez elvileg egy fokkal jobb. Viszont ezután (2 év általában) folytathatod a rendes alapszakot, ami szintén két év (rövidített képzés, 3,5 év helyett). Még ha nem is vesznek át utána allamira, de négy félévet könnyebb szponzoralni, mint hetet. Ráadásul ezekre általában 200-250 ezer a tandíj félévente, ami nem sok, még te is megkeresheted diakmunkaval (havonta 50 ezret simán össze lehet szedni). De már a FOSZK képzés alatt is sporolhatsz. Esetleg megkerheted anyudekat hogy ennyivel jaruljanak hozzá a tanulmányaidhoz, tényleg nem milliókrol beszélünk. Felvi.hu-n nézz körül, ott rengeteg infót megtalalsz a szakleirasoktol elkezdve a ponthatarokon át a követelményekig mindent. Remélem tudtam segíteni. Ha van valami kérdésed, nyugodtan írj.

BGE-PSZK (FOSZK)

2017. nov. 6. 20:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolso amiket Te ajanlottal, azok masszivan a koltsegteriteses kepzes ponthatara. A kerdezo irta, hogy anyagilag nincs tul jol eleresztve. En biztos hogy nem vennek ekkora terhet magamra akar diakhitellel (diakhitel 2) akar suli melletti munkaval. Ha meg tud bekelni mas szakkal is, lehet talalni allamit vegig kell bongeszni a tavalyi, tavaly elotti ponthatarokat.
2017. nov. 7. 06:55
 7/10 anonim ***** válasza:

6-os,te aztán biztos nem böngészted végig a ponthatarokat, ellenben én tavaly ezeken éltem :'D Ne beszélj hülyeségeket, ha nem értesz valamihez. Államilag támogatott helyen vagyok a BGE-n, 272 pont volt tavaly a pomthatar FOSZKon. Tavaly előtt 350 körül volt azt hiszem. Szóval FOSZKra be lehet jutni ennyi ponttal, a Szent Istvánon is ilyen alacsony mindig az államis hely, mondjuk az az egyetem nem is a gazdasági szakjairol híres. Kevesen mennek oda.

És mondom, miközben elvegzi két év alatt a foszkos képzést, tud egy kicsit dolgozgatni, össze tudja spórolni a tandíjat. Félévente 250 ezer forint nem a világ vége, konkrétan 40 ezer körül van havonta. Annyit meg lehet keresni diákmunkaval is. És két év alatt azért elég szép pénzt össze lehet szedni, még ha nem is dolgozik folyamatosan. Nyáron megint 200 ezer simán összejon. Szóval meg lehet ezt oldani, nem az orvosirol beszélünk. ;)

2017. nov. 8. 00:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Te mar csak tudod mennyi felevente 250 eFt. Es milyen konnyu osdzehozni. A lanyom iden kezdte a BME-t. 436 pontja volt, de az ahitott szakhoz nem volt eleg allamira. Vallaltuk a fizetest 300 eFt/felev. Es most a 400+os programban remenykedunk. Ha ugy sikerulnek a vizsgai, mert akkor merseklodik a fizetni valo... Szoval hidd el benne vagyunk eléggé iden felveteliztunk.
2017. nov. 8. 06:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha már most elkezdene gyűjteni, akkor szerintem két év múlva lenne elegendő pénze. Ha valaki komolyan gondolja a továbbtanulast, akkor muszáj áldozatokat hozni. Nekem sem lett meg az alapszakra a pontom, elmentem foszkra, ami ingyen van, és utána csak négy félévet kell kifizetnem hét helyett. Szerintem elég korrekt. Ráadásul mindenhol vannak ösztöndijak, amikkel havonta nem kevés összeget lehet szerezni. De mondom, el kell menni dolgozni, szünetekben is, nyáron is, amikor csak lehet. Ha talál az ember jó munkát, nyáron lazán össze lehet szedni 150-200 ezret két és fél hónap alatt. Akkor két nyár alatt Kapasbol megvan az első év tandija. Meg gondolom a szülő is tudja pár ezer forinttal támogatni a gyerekét. Aki akarja az úgyis megcsinalja az egyetemet, a többi csak kifogás ;)
2017. nov. 8. 08:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Kereskedelem marketing fokszra gondoltam, csak félek, hogy a matek része nehéz lenne. Esetleg turizmus vendéglátás, mert szivesen utaznék. Mit gondoltok?
2018. jan. 24. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!