Ez nem olyan nagy baj?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és jelentkeztem egy gimnaziuma ahova fel is vettek reál szakra. De még nem biztos hogy ilyen irányba szeretnék elhelyezkedni. Csak azert választottam ezt a szakot mert pillanatnyilag ezek a tantárgyak tetszenek. A kerdedem az hogy ez nem befolyásol engem abban hogyha például teljesen masik irányába szeretnék a későbbiekben elhelyezkedni. Mert én úgy érzem hogy ennyi évesen még nem tudom eldönteni hogy mi szeretnék lenni, és hogy mire vagyok képes.

2017. nov. 5. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Nem olyan nagy baj. Ha rájöttél mi akarsz lenni akkor azokból a tantárgyakból csinálj emelt érettségit.
2017. nov. 5. 12:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, én sport tagozatról mentem orvosira
2017. nov. 5. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, egyáltalán nem baj. Majd időközben kitalálod, hogy mi érdekel, mit szeretnél tanulni és előbb-utóbb kiválasztasz egy konkrét szakot, konkrét egyetemet is. Minden szaknak megvannak a saját felvételi követelményei, hogy milyen tantárgyakat milyen szinten kérnek, illetve érdemes megnézni a korábbi évek ponthatárait (mert lehetséges, hogy egy szak nem kér emeltet, de a magas ponthatár miatt kell) és úgy már tudod majd, hogy hogyan tovább.

A matek egyébként is nagyon sok szakon felvételi tantárgy vagy legalábbis jól jön és ad egy logikus gondolkodást, jó problémamegoldó képességet stb., ami minden területen fontos, úgyhogy hátrányod nem fog származni belőle. 11.-től pedig le tudod adni és tudsz felvenni helyette faktokat, ha esetleg meggondolod magadat. Akkor is lesz még 2 éved érettségire, bőven elég. Tehát még lesz lehetőséged változtatni, pl. én reálos gimibe jártam, de bölcsész karon tanulok, de van ismerősöm, aki humán tagozatos volt és most közgazdász lesz, reál tagozatról is mentek orvosira és még sorolhatnám, még bármi lehet belőled.

2017. nov. 5. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem baj.

Én nyelvtagozatról mentem természettudományi irányba (nem egyedüliként), több osztálytársam pedig pl. mérnök lett.

2017. nov. 5. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!