Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mérnökinformatikus szeretnék...

Mérnökinformatikus szeretnék lenni, hova menjek?

Figyelt kérdés

Végig olvastam már ehhez hasonló kérdéseket de még mindig bizonytalan vagyok. Eddig Corvinus gazdinfóra akartam menni de az nem ad elég infós tudást. Szóval BME/OE az ami számításba jöhet.

Matek faktos vagyok, emelt infóra készülök. Java nyelvet tanulom és megy is(nyilván ez még eléggé alapszintű). Aggodalmaim a fizika miatt vannak, hiszen világ életemben leszartam mert azt hittem, hogy sose lesz hasznomra. Könnyen tanulok dolgokat és az angol is jól megy. De nem tudom érdemes lenne e bevállalnom a megagiga szop@tást ami a BME-Vik-en van (vagyis ezt hallottam). Óbudairol meg nem sokat tudok őszintén, de a NIK is elég jó elvileg.

BME még mindig annyira szivatós? Van életed BME-n Egyetem mellett is?

OE-n milyen az élet, és milyen maga az oktatás?

Vagy bármi tapasztalatot, véleményt megtudnátok osztani annak nagyon örülnék.

2017. nov. 3. 14:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
En nyíregyházi vagyok de mindenképpen Pest vonz. Voltam nyiltnapon BME-n es nekem nagyon tetszett. Mernokinformatikara fogok jelentkezni ugynezki. Ugy vagyok vele, hogy mindenkepp meg kell probalnom a BME-t mert ez emberfuggo ki hogy birja. Sokan biraljak sokan meg csak a BME-t javasoljak. Es ha meg se megy akkor valtok. De minden valasznak orulok mert en sem akarok alomban elni, hogy bemegyek a BME-re es egybol mar a kezemben a diploma. Nehez ut fog elottem allni de ahhoz, hogy elerjem a celjaimat ugy velem ez a legjobb opcio. Az, hogy sikerulni fog-e nemtudom de szerintem egy probat meger:)
2018. jan. 4. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy ki javasolja neked a BME VIK-et és miért? A BME-n vannak jó karok, de a BME VIK (ez az egyik kar a BME-n) az szívás.

Nem olyan egyszerű váltani, ha nem jön össze és buksz egy csomó államis félévet és lehet, hogy csak fizetősön tudod befejezni. 2-3 év csúszással meg nagyon lemaradsz a veled kezdőkkel, akik más egyetemeken nem csúsznak ennyit, de akkor kezdték mikor te. Ők meg fognak előzni szakmailag, ha te itt csúszol. Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, ezért ha szívsz nem tudod majd behozni.

2018. jan. 7. 18:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Harmadik kommentelo vagyok. 4.8as osztondijatlagom van, ergo minden kreditem megvan, nem is rossz jegyekkel. (majdnem mind 5). Es üzenem azoknak akik felvetnek, en egy gyenge vidéki kozepuskolabol jottem.

Nem akarom a vidéki egyetemeket szidni, de messze nem osszehasonlithato a ket hely egymással. Persze lehet mondani hogy mert minek szopunkitt a matekkal ilyen erosen. De honnan tudjuk hogy nem fogja igy hozni a sors hogy kell? Valamint olyan agytornanak vannak az emberek itt kiteveami megalapozza a kesobbieket.

Utolsó hszre: Sokat kell tanulni. Szopás. De ha valaki elvegzi, ez megad egy olyan szakmai sovinizmust amit mas hely nem. Es igen, emellett hogy valaki profi legyen foglalkoznia kell a dolgokkal. De ez mindenhol igy van

2018. jan. 14. 22:34
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szó vidéki egyetemről. És pont ezt mondtam, hogy nem lehet előre megmondani, hogy ki lesz bent biztosan abban a 15%-ban, aki egyenesbe tudja elvégezni, mert nincsen erre utaló adat, ami ezt előrevetítené. Azért elég nagy szerencse kérdése. Semmilyen szakmai sovinizmust nem ad, csak frusztráltságot, mert nincs oktatás, neked kell megtanulni, utánajárni mindennek. Így ugyanennyi erőfeszítéssel sokkal többre mész mondjuk az OE-n vagy a PE-n, mert az oktatók a rendes oktatással megspórolnak egy csomó időt neked, és azt az időt már nem az alapok elsajátítására, hanem akár kutatásra is tudsz fordítani. Na és ez a nem mindegy, és emellett semmi előnyőd nincs a BME - VIK-es mi-s diplomádnak a többi MI-s diplomához képest, mert nem a diplomát nézik, hanem a tudást és a készséget.
2018. jan. 16. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!