Gépészmérnöki vs. Mechatronikai, belföldi tervekkel, vélemények?
Figyelt kérdés
Minden érdekel mik nehézségek, melyik nehezebb, melyikkel lehet könnyebben elhelyezkedni, hazánkban!. Jöhetnek vélemények, tanulságok vagy bármi mást szívesen meghallhatok.2017. nov. 2. 22:36
1/4 anonim válasza:
Ilyenkor általában ketté szakad a tábor. Az egyik fele azt mondja hogy a mechatrnokia az király, mert kiszedi a gépészbol és a villanybol a leghasznosabb dolgokat, és még programozást is tanulnak, tehát 1 ember eltudodja végezni 3 ember munkáját. ( Bizonyos munkakörben ) . A tábor masik felé azt mondja, hogy a mechatronika egy jó szak, de akkor már inkább gépész ( vagy villamos ) mert ez amolyan ebből is abból is egy kicsi, aztán a végén egyikhez sem fog érteni igazán, annak mg mi értelme. Én személy szerint az utóbbi táborba tartozom. Jópár álláshirdetést nézve nem nagyon találni olyat ahová PONTOSAN CSAK mechatronikai mérnököt keresnének, általában úgy szokott lenni, hogy gépész vagy mecha illetve villamos vagy mecha. Szóval te bár jelentkezhetsz több villamos meg gépész állásra is ( mechaskent ) de mi értelme ha mindig hattanyban leszel azzal, aki többet tud az adott szakma ágyból ? A munkáltatók még annyira nem ismerik ezt a szakot így én a gépészt javaslom. Amúgy nehezseg téren egy szinten vannak.
2/4 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval, annyival egészíteném ki, hogy egy gépész BSc után mecha MSc-t végezni viszont szerintem igenis jó terv lehet.
3/4 anonim válasza:
Egy gépész bsc+ mecha msc, programozói tudással elég jó kombó.
Sima mechatronika bsc (és esetleg msc) szerintem tényleg kicsit olyan mindenmből valami, de semmiből sem elég kategória és a végén úgyis programozni fogsz nagy eséllyel (pl beágyazott rendszereket). De olyat is ismerek, aki project manager lett utána pont a fentebb említett okokból. Viszont manager bármilyen képesítéssel lehetsz, a diploma mivolta kevésbé számít.
Szóval döntsd el, hogy mi érdekel, mivel szeretnél foglalkozni. Elhelyezkedés/fizetés terén nem lesz difi.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!!!!
2017. nov. 5. 16:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!