ELTE PPK pszichológia szakhoz mennyire kell jónak lennem biológiából?
Számítanak bármit a felvételiben az év végi jegyeim biológiából (kb. 4-es mindig)? Plusz pont lenne, ha abból érettségiznék? Az egyetemen mennyi a kötelező ehhez kapcsolódó tantárgy? És mennyire kell vele sokat szenvedni?
A pszichológia érdekel a legjobban, és az álmom hogy azzal foglalkozzak, de a biológiát mindig nagyon utáltam, és rossz is vagyok belőle. :(
Angolból biztos lesz egy emelt érettségim egyébként, valószínűleg történelemből is. Az utolsó két évem év végi jegyei is remélhetőleg többségében ötösök lesznek.
(11.-es vagyok).
Nem kötelező az emelt biosz érettségi, sokféle emeltet elfogadnak (többek között az angolt (de másik idegennyelv is tökéletes), történelmet, magyart és a matekot, szóval bőven lehet válogatni)
Az is igaz, hogy a biosz szerves részét képezi a tananyagnak, de ha a pszichológia az álmod, meg fogsz birkózni vele, abszolút teljesíthető.
Hajrá :)
Az első tényleg hülyeségeket ír, a második válaszoló jól leírta a követelményeket.
Kérdező: nem vészes a biosz, bár lehet, hogy úgy fogod megélni, hogy szenvedni kell vele valamennyit. Van olyan egyetem, ahol sokkal durvábban kérik számon az anatómiát pszichológia szakon, mint az ELTE-n, itt főleg az élettanon van a hangsúly, neurológián, és magatartásgenetikán. Ezek pedig kellenek ahhoz, hogy megértsd a különböző pszichológiai folyamatokat. De teljesíthető. Persze nyilván akinek nagyon ment a biosz középiskolában, még emeltezett is, az előnyben van azzal szemben, akinek nem ment a biosz, nem is érettségizett, de itt azért nem kell annyira jónak lenni belőle, egyszerűen csak be kell magolni egy csomó mindent, a fontos dolgokat, amiknek tényleg van nagy jelentősége a pszichológia kapcsán pedig meg fogod érteni, meg fogod tanulni. Ez ne vegye el a kedvedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!