Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen nehézségekkel jár a...

Milyen nehézségekkel jár a levelező rendszerben való tanulás?

Figyelt kérdés
A szakot, amit kinéztem Budapesten csak levelezőn oktatják és vidéken vannak nappali képzések. A főváros közelében lakom és nem volt szándékomban vidékre menni továbbtanulni. Ellenben a levelezős képzés számomra idegen, nem tudom mire lehet ott számítani. Jelent olyan többletnehézséget, hogy megéri inkább vidékre nappalira menni, még akkor is ha nem azt álmodtam meg?

2017. okt. 26. 00:37
 1/4 anonim ***** válasza:
92%

Szia.

Én most kezdtem az egyetemet levelezőin. Soha nem jártam nappalira.

A tananyag tömbösítve van. Van körülbelül tantárgyanként olyan ~20 óránk. Ebbe a 20 órába sűrítik bele a fél éves anyagot, tehát mindenképpen többet kell tanulnod otthon.

Nekünk szabadon választott tantárgyakat nem lehet felvenni. (ezt egyeteme válogatja szerintem)

Péntekenként 11-12 óránk van, szombatonként azt hiszem 7-8.

Átlagosan 2 hetente kell nekünk járni. (félévenként 8 alkalom.)

A hátulütője, hogy nem kaphatsz ösztöndíjat.

Én egyébként úgy hallottam, hogy levelezőn kevesebb *hülyeséget*, tanítanak/várnak el, mint a nappalisoknál. Bár érthető, hiszen kevesebb is az ott töltött idő. :D

2017. okt. 26. 01:05
 2/4 anonim ***** válasza:
30%
Egyetlen dolog a hátránya: a lustaságunk.
2017. okt. 26. 05:56
 3/4 Vodafonelive ***** válasza:
100%

Én a BSc-t nappalin csináltam és most munka mellett az MSc-t hajtom szeptember óta. Inkább azoknak való a levelező akiknek kevesebb az idejük és még tanulni szeretnének de ezt nappalin nem engedhetik meg. Az első jól felvázolta, kevesebb óra kicsivel kevesebb anyagot is várnak el, illetve a levelezős hallgatók kb. 95%-a dolgozik mellette főállásban amit az oktatók is tudnak. Nekem most sokkal lazábbnak tűnik a dolog de ez csak amiatt lehet, mert alapképzésen sok szaknál a szórásra mennek rá, mesternél meg már csúszás nélkül max fél-egy év késéssel de végzel.

Az, hogy csak a fővárosban nincsen nappali rendszerben még ne tántorítson el, nyilván a Te döntésed melyik éri meg jobban, Bp-re felutazni aztán haza 2-2 órákat utazva vagy vidéken albérlet/koliban 15-20 percre az iskolától minden héten hétfőtől csütörtök vagy péntekig.

2017. okt. 26. 07:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Előny:

- kevesebbet kell bent lenni

- mellette dolgozhatsz teljes állásban is akár

- vagy elvégezhetsz egy másik képzést is

Hátrány:

- nincsenek igazi diákkedvezmények

- nem dolgozhatsz diákmunkásként

- nincsenek ösztöndíjak

- fixek a kontaktórák, amikre be kell járni (és ez sulinként, szakonként változó, az egyik ismerősöm minden hétfőn kell, hogy bemenjen és akkor 8-20 között ott van, másnak viszont hétvégén van és nem is minden héten stb.)

- ehhez kapcsolódóan: össze kell tudni egyeztetni a munkahelyeddel, mivel nem biztos, hogy mindenhol tolerálják a hétköznapi rendszeres kimaradásokat

- kevesebb gyakorlati tanulást tartalmaz a képzés

- egyéni vélemény: a pályaszocializáció is nehezebb szerintem, mert nem vagy napi szinten kontaktban a szaktársaiddal, akik leendő kollégáid lesznek, a tanárokkal, szóval nehezebb a kapcsolatépítés

2017. okt. 26. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!