Milyen esélyem lehet?

Figyelt kérdés
Egész életembe lusta voltam, nem tanultam túl sokat, érettségim 50-60 %os lett tavaly, tanulmányi eredményem, egy erős 3as volt középsuliba ... most elsős közgazdász hallgató vagyok, de szeretnék jövőre új szakot felvenni, mégpedig a mentőtiszt ami érdekel .. tavaly 320 volt oda a ponthatár .. ahoz h arra felvegyenek, kéne egy angol középfokú, és 1-1 biológia-kémia emelt minimum 60%os érettségi ... ez az ami tényleg érdekel, persze a közgazdász szakot sem hagynám ott, csak szeretnék 2 diplomát :) szerintetek mekkora az esélye h októberig feltudok az emeltre készülni kémia bioszból? Írjon olyan is, akinek ssikerült megcsinálni, és olyanok is akik emelteztek már a 2 tárgy valamelyikéből :)
2010. máj. 29. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Sokkal nehezebb lesz egyszerre a két egyetemre járni. A mentőtiszti nem könnyű, nagyon nem. Iszonyatos a bukási ráta (első félév után kb 50%, a későbbiekről ne is beszéljünk). Tapasztalatból mondom és úgy, hogy nekem jobban sikerült az érettségim.

Gondolkodj el rajta, hogy megéri-e neked ennyi cécó azért, hogy aztán egy félév után döntened kelljen, hogy melyiket folytatod.

Ha mindenáron 2 diplomát szeretnél, akkor inkább csináld egymás után vagy váltogasd a passzív féléveket, egy évet ide, egy évet oda jársz. Úgy kevesebb az esély, hogy belebuksz.

2010. máj. 29. 23:41
 2/5 A kérdező kommentje:

rendben, köszi a választ!!

ami még érdekelne, h érettségizhetnék kémia helyett egészségügyi alapismeretekből? úgy h suliba sosem tanultam?? mennyire könnyű az az érettségi emelt szinten? erről vmit nemtudsz?:) v vki?:)

2010. máj. 29. 23:49
 3/5 anonim ***** válasza:
nah szóval eleve nem kell két emelt kezdjük ott
2010. máj. 30. 09:01
 4/5 A kérdező kommentje:
kezdjük ott h úgy van meg a pontom ...
2010. máj. 30. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

szerintem ha sohasem tanultad akkor felejtsd el az emelt szintet. Még azoknak is nehéz akik 4 évig tanulják heti több órában.

Inkább a kémiával próbálkozz.

2010. máj. 30. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!