Debrecen Tóth Árpád Gimnázium?
Arra lennék kíváncsi, hogy aki oda járt/jár vagy most fog felvételizni biológia-kémia emeltre, annak mi az élménye ?
Nehéz volt?
Milyenek voltak a tanárok?
Milyen könyvekből tanultál?
Én is most fogok biosz-kémiára felvételizni ide.
Én járok felkészítöre,én ott vannak a legjobb tanárok.
Sok sikert!
Szia ^^
Kicsit későn olvasom ezt a posztot, de remélem, azóta még vársz rá több választ, mindenesetre én is megosztok egy-két tapasztalatot.
Én is biokémes vagyok a tágban, szóval átérzem. A szóbeli nekem is egy tök pozitív élmény volt, egy borzasztó lazán vett dolog, tulajdonképpen olyan mint egy felelés egy normál tanórán, sőt, ott a felkészülési időd is, ami nekem pl. rengeteg volt, ha tényleg tudod a tételedet, akkor kb. 3 perc alatt ki tudod dolgozni, még ha izgulósabb típus is vagy. A tanárok (attól függ, kit kapsz) nagyon kedvesek veled, gyakran belesegítenek, rávezetnek ha nem tudsz vmit. Ha van egy jó kidolgozott tételsorod, amit párszor átolvasol, akkor easy peasy a szóbeli. De tényleg.
Ha ezek után is nagyon görcsölsz rajta, akkor azzal meg tudlak nyugtatni, hogy 1: NAGYON NAGY tehetség kell ahhoz, hogy 80 pont alatt szóbelizz. 2, hogy az írásbeli sokkal parább, azon több múlott, és azon már túl vagy.
Viszonyítási alap: én 84 pontos központival és 100 pontos szóbelivel 6. voltam, egyik osztálytársamat, fellebbezés nélkül 32. helyen vették fel 67-es központival és 88-as szóbelivel.
A könyvekről, szerintem semmi speckó nem kell hozzá, én anno mindent netről vagy sulis tankeretes könyvekből szedtem. A tételsor nem tudom, azóta mennyit változott, de ha gondolod, elküldhetem az enyémet.
Előre is sok sikert, és remélem, tudtam segíteni😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!