Ha szarok a jegyeim akkor is érettségízhetek már 11. -ben?
Ugye, akkor meg kell csinálnom a 12.-es osztályozó vizsgát (az összes alap tantárgyból) is az érettségin kivül, de ha 2-es, 3-mas jegyeim vannak ez akkor is lehetséges?
Nekem igazából elég, ha 11, 12-ben az összes tárgyam 2-es (nem azt célzom meg, de ahogy esik...), s az érettségimnek sem kell gyenge közepesnél jobbnak lennie, nagyon max. 300 pont kell majd az egyetemhez. Azt is duplázással tudom majd elérni.
Szóval ezt így is lehet?
Úgy van, ahogy leírtam, csak az informatika és a nyelvek jöhetnek szóba. Az lehetséges, hogy ezen szeretnének változtani vagy a jövőben módosítják, de jelenleg ez még így működik.
Nem feltétlenül a kitűnő tanulóknak van kitalálva, hanem azoknak akik az adott tantárgyból jók és úgy érzik, hogy előbb is le tudnának érettségizni, a sulis órákra már nincsen szükségük. Például ha XY mindenből kettes, de mondjuk németből nagyon jó mert kiskorától kezdve tanul vagy azt az egyet imádja és úgy érzi, hogy neki már nincs szüksége bejárni német órára mert keni-vágja az anyagot stb., akkor ő jelentkezik az osztályozókra, érettségire és akkor egy tantárgy már legalább le van tudva, az óráira sem kell bejárnia. Egyszerre lehet több tantárgyból is pl. angol+német, de olyan nincs, hogy mindenből előre leérettségizel.... Valamint egyébként két osztályozót kell majd írnod, egyet a 11. osztályból és egyet a 12. osztályból (majd ezek a jegyek kerülnek be a bizonyítványodba), és utána mehetsz érettségizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!