Fél év alatt, magántanárral fel lehet készülni a 90%-os matekérettségire?
Attól függ.
Mégis ezen idő alatt van más elfoglaltságod vagy egész nap, fél évig csak a matekkal kell törődj?
Csak a min. 90%-os érettségi eredmény számít vagy a mögöttes tudás?
Közép vagy emelt szint?
Most milyen szinten vagy?
Mennyire megy a matek? Milyen gyorsan tanulsz?
Ezek nélkül nehéz volna megválaszolni.
Amúgy ha a logikád megvan és most simán megírnál egy érettségit egy erős hármasra vagy négyesre, emellett van magántanár és ami a legfontosabb(nagyon sokat gyakorolsz), akkor még suli mellett is fellehet készülni a közép matekra.
A titok az, hogy csinálj meg minden volt évi feladatot, és az érettségin lévő témaköröket kell csak begyakorolni.
Amúgy a deriválástól nem kell félni az egyetemen. Az a legkönnyebb, amivel fogsz találkozni. :D A mumus inkább az integrálás/fv-es dolgok.
Köszi a válaszod.
Igazából kicsit gáz lesz a válaszom.
Természetesen számít a mögöttes tudás is, bár nem tudom menyire lehet megírni 90%-ra tudás nélkül, a kérdésedből ítélve valószínűleg meg lehet.
Középszint, az emeltet nem igazán tartom valósnak, tekintve hogy 2 év alatt tanulom azt az anyagot, amit a gimiben 4 év alat, tehát elég felszínesen, és mivel ez egy szakközép, nem igen foglalkoznak az emeltes anyaggal.
Na itt jön be a gáz dolog. Eddig még nem viszem túlzásba a tanulást, most fogom majd rávenni magam. Azért gondolkozik így az agyam, mert szinte valódi tanulás nélkül (pár gyakorlás meg órán odafigyelek) 3-4 es szinten vagyok. Azt viszont tudom, hogy ez nem lesz elég, ezért nyaggatom magam hogy rengeteget tanuljak (ezt ne értsd félre úgy, hogy nem szeretem a matekot, sőt, a kedvencem (vagy az egyik kedvencem)).
Azt észrevettem, hogy relatíve gyorsan tanulok új matek anyagokat.
Kedves kérdező! Ha akarod, és ha igazán akarod, akkor most kell elkezdeni (SOS).
több dolog kell hozzá:
1.NAPI SZINTEN - ÖNÁLLÓ TANULÁS
Önálló tanuláshoz tankönyvek:
Én a "Matematika gyakorló feladatlapok"-at ajánlom (AKG-s gyakorlatközpontú tankönyv)
Czapáry Endre Korom Pál v. csak Korom Pál -évfolyamfüggő :9. osztályostól a 12-ig VÉGIG (ha végigcsinálod tapasztalat szerint min. 1 jegy javítás a suliban)
2. Magántanár - aki középiskolában tanít jelenleg is, és mindenben segít.
3.? talán egy érettségi előkészítő tanfolyam.
4. Minden matekórán figyelj, ha csak tehetséges vagy, az kevés, a befektetett MUNKÁN múlik minden.
5. ÍGY ki tudod hozni magadból a MAXIMUMOT, de a % függ a feladatsortól is.
6. A többi problémával majd akkor foglalkozz, ha aktuális, tanulhatsz majd felsőbb évfolyamosoktól, több egyetemen van felzárkóztató...
Sok sikert és sok szerencsét, és sose hagyjon el benneteket a remény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!