Miért akar annyi ember humán érdeklődéssel egyetemre menni?
Mikor mindenki tudja hogy nem nagyon van értelme, olyan munkahelyre ahova el tudnak menni humán diplomával, felvennék őket anélkül is. Elvesztegetnek minimum három évet az életükből a semmiért, mikor tanulhatnának valami jó szakmát, amivel lenne munkájuk is.
Ezen az oldalon is naponta legalább 6-8 kérdés van humán szakokkal kapcsolatban.
Én humán beállítottsággal mentem jogi karra.
Hogy miért? Mert szerettem volna fejleszteni a tudásom, megteremteni a lehetőséget, hogy a későbbiekben többet keressek.
Remélem választ kaptál a kérdésedre.
Pont, hogy nem vennék fel őket oda papír nélkül.
Igazából BTK-s létemre három év alatt nem jöttem rá, mit csinál konkrétan egy szabadbölcsész (nyelvszakon vagyok), de a diákmunkahelyemen az a protokoll, hogy ha jelentkezik egy diplomás, és egy diploma nélküli, ugyanolyan munkaerőnek ígérkező ember, akkor a diplomást veszik fel, mert feltételezik, hogy nagyobb a műveltsége és a teherbírása (még ha ez nem is mindig van így).
Egyébként a szülők pénzén élés - ne sértődj meg - inkább a reál szakokon tanulókra jellemző. Mondjuk érthető, többet kell gyakorolni, és az Elte-ik-n tudtommal katalógusosak az előadások is, szóval nem vetem a szemükre, de egy humán szak mellet - ha csak nem síkhülye valaki - simán be lehet vállalni egy félállást, ami ösztöndíjjal együtt már fedezi a költségeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!