Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociológia vagy magyar szak?...

Paszuly28 kérdése:

Szociológia vagy magyar szak? Pázmány vagy Elte?

Figyelt kérdés
E két szak között bolyongok. Melyikre érdemes mennem? Szociológián tudom,hogy van statisztika,és hát nem vagyok valami fényes matekból,mégis érdekel. A magyarból pedig nem tudom,hogy tanárszakon kívül hogyan tovább?

2017. okt. 14. 15:03
 1/2 anonim ***** válasza:
19%
Tök mindegy, egyre mész mind a kettővel.
2017. okt. 14. 16:07
 2/2 anonim válasza:
100%

Szia! :)

Arra menj, amelyiket szívesebben csinálnád. Ajánlom, hogy nézd meg mindkettőnél (magyar és szociológiánál is) a mintatantervet, ott valamelyest képet kapsz arról, hogy miket is kell/kellene a jövőben tanulnod.

Szociológiával elég sok helyre el lehet helyezkedni, mert egy elég tág területtel foglalkozik. Csak a köznyelvben hivatalosan nem szociológusnak mondjuk őket. Pl.: politikai elemzők, vállalat elemzők, szervezetfejlesztők, különféle kutatók(akár.: bizonyos korok történetével foglalkoznak, vagy társadalmi problémával, kormányi projektek, stb.) illetve vannak még az empirikusabb irányok is, de ezek érdekeltsègtől függnek. Szociológia szakon majdnem minden társadalmat érintő tárggyal fogsz találkozni, pl.: kérdőívkészítés, társadalomtörténet, gazdasàg, egészség,szociálpszichológia,kommunikáció, stb. Ezeket az iskola válogatja, ezért is ajánlatos egy mintatantendet nèzned.

A statisztika nem vészes, és vannak magántanárok akik korrepetàlnak, ha kellene. ( Sokan 2-es matek érettségivel vannak ott, és 4-5 jegyet szereznek gyakorlatból. Az elmélet része nehezebb, de az sem vészes.)

Én magam is a PPKE szociológia (BA) szakára járok Pestre.

Nem nagyon vannak évközi zh-k (hasonló,mint egy tz), inkább vizsgák vannak. De, ha szociológia akkor az ELTE-t javaslom, habár a testvériskolája a PPKE, és számos tanár onnan jön.

Tanárin, meg külön van mindenféle témakörre szedve az anyagok. Bekerülni könnyebb, mint bent maradni. Sokan meggondolják magukat. Ugye ez osztatlan, így MA-s diplomát ad egyből, emiatt hosszabb is. Itt kell tanulni rendesen,mert szigorlatok, meg zh-k vannak rendesen, de jó a közösség! A PPKE-n, Piliscsabán van, de tervezik Pestre is felhozni a kart. Ha magyar, akkor meg PPKE, élvonalú.

Magyar diplomával ellehet menni újságokhoz, tolmácsnak, meg külön magántanárnak is.

2018. jan. 8. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!