Rajtam kivűl vannak olyanok akik nem egyből érettségi után akarnak tovább tanulni?
Érettségi után inkább elvégeznék 2éves okj képzést( többlet pont és lenne köze ahhoz a szakhoz mire mennék fősulira).
És csinálnék egy nyelvvizsgát is.
Sokan vannak még így rajtam kívül aki két évvel később kezdene a fősulin?
Vannak páran. Én öt éves gimibe jártam, azt hittem, hogy én leszek a "legvénebb" az évfolyamunkon az egyetemen (GTK). Azt mondom, hogy legalább az évfolyam harmada vastagon idősebb nálam. A legtöbben OKJ-t végeztek, páran FSZ-t, van, akinek ez a második diplomája, de olyan is, aki több év munka után "jött vissza" az egyetemre. Mondjuk volt osztálytársam meg mérnöknek tanul, náluk ő a legidősebb. Némileg tudományterülettől függ.
Amúgy, ha kapcsolódik a szakodhoz, amire később mennél, akkor inkább az FSZ-t javaslom, mert érdemjegytől függően több pontot is hozhat, másrészt meg egy rakat kurzust el fogsz tudni ismertetni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!