Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Metropolitan egyetem turizmus...

Metropolitan egyetem turizmus és vendéglátás? Jó a képzés?

Figyelt kérdés
Akik itt végeztek, mit mondanátok a szakról? Mint rendezvényszervező, lenne esélyem elhelyezkedni utána? Ajánlatok akár másik, jó rendezvényszervezői szakra való specializált iskolát?

2017. okt. 10. 19:58
 1/2 anonim ***** válasza:

A Metropolitan Egyetem (leánykori nevén BKF) képzését nem ismerem, de a BGE-t igen, itt végeztem.

A BGE-n még viszonylag gyakorlat orientáltabb az oktatás. Rendezvényszervezőként a fősuli alatt elmehetsz gyakornoknak. Voltak akik rendezvényszervező cégekhez, más rendezvényhajóra ment gyakorlatra. Ám ki kell ábrándítsalak, nem fizet jól a szakma. A nyelvoktatás színvonalas persze függ a tanártól, a csoporttól is.

A BGE-n turizmus-vendéglátáson belül vendéglátós és turizmus szakirányok voltak, amikben a szállodás tárgyak voltak közösek.

Szerintem még a fősulis éveid alatt változhat a véleményed, hiszen külföldre is viszonylag sokan mennek gyakorlatra. De sokan nem maradnak a turizmusban hosszútávon. Mint írtam nem fizetnek jól, a fizetéshez képest kemény elvárások vannak. Megfelelő nyelvtudással mellesleg jobban fizető munkát is könnyebben találsz diplomásként.

Van, aki főiskola alatt már hostel/szállodában recepciósként dolgozik 1-2 évet és utána vált Sales-re és 1-2 év után már inkább egy multi cégnél dolgozik.

2017. okt. 14. 16:40
 2/2 anonim válasza:
Ha szeretnéd tönkretenni életed legszebbnek ígérkező időszakából 3,5 évet, akkor menj a BGE-re, ha nem, akkor a közelébe se menj. Az előző válaszolóval megegyező képzésen vagyok a KVIK-en, csak idegenforgalom szakirányon. Elképesztő mértékben bürökratikus intézmény, ott gáncsolnak el, ahol tudnak, hogy minél többet fizess és sokáig maradj ott. Használhatatlan, elavult ismeretanyagot próbálnak meg átadni. Az iskola tömve van emberekkel, 20 fős termekben nem ritkán 35-en vagyunk. Ez az utolsó félévem és még egy szóbeli vizsgám sem volt és most jön az államvizsga. A tanárok motiválatlanok, az ügyintézés nehézkes, mindenre 5ször kell rákérdezni. Életem egyik, ha nem a legrosszabb döntése volt, hogy ide jöttem, és az lesz a legszebb napom, amikor elhagyhatom ezt az egyetemnek közelről se nevezhető trágyadombot. Soha, de soha nem ajánlanám az ellenségemnek se.
2017. dec. 1. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!