Metropolitan egyetem turizmus és vendéglátás? Jó a képzés?
A Metropolitan Egyetem (leánykori nevén BKF) képzését nem ismerem, de a BGE-t igen, itt végeztem.
A BGE-n még viszonylag gyakorlat orientáltabb az oktatás. Rendezvényszervezőként a fősuli alatt elmehetsz gyakornoknak. Voltak akik rendezvényszervező cégekhez, más rendezvényhajóra ment gyakorlatra. Ám ki kell ábrándítsalak, nem fizet jól a szakma. A nyelvoktatás színvonalas persze függ a tanártól, a csoporttól is.
A BGE-n turizmus-vendéglátáson belül vendéglátós és turizmus szakirányok voltak, amikben a szállodás tárgyak voltak közösek.
Szerintem még a fősulis éveid alatt változhat a véleményed, hiszen külföldre is viszonylag sokan mennek gyakorlatra. De sokan nem maradnak a turizmusban hosszútávon. Mint írtam nem fizetnek jól, a fizetéshez képest kemény elvárások vannak. Megfelelő nyelvtudással mellesleg jobban fizető munkát is könnyebben találsz diplomásként.
Van, aki főiskola alatt már hostel/szállodában recepciósként dolgozik 1-2 évet és utána vált Sales-re és 1-2 év után már inkább egy multi cégnél dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!