Merre menjek tovább?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok mi a véleményetek, hogy ezekkel a képességekkel és ilyen érdeklődési területtel mi lenne a legjobb munka.

Két dolog van ami világ életemben érdekelt, és amiért szinte megőrülök, az egyik a pszichológia (minden ami az emberi elmével, személyiségekkel, viselkedéssel kapcsolatos), a másik pedig a különböző kultúrák, minden ami a világon zajlik, ezen belül pedig a nyelvek. Angolul felsőfokon, németül középfokon beszélek, de ha rajtam múlik, spanyoltól francián át a dánig mindenféle nyelvet meg fogok még tanulni, mert szerintem nemcsak egyszerű de elképesztően csodálatos is ez a sok nyelv, ország, kultúra.:)

Viszont a szüleim mindenképp orvosnak (fogorvosnak) akarnak mert az "tisztességes szakma amivel jól lehet keresni", ilyen tagozaton is vagyok a gimiben, az osztályom 80%-a orvosnak készül, a tanárok is erre készítenek fel minket. Idáig nem is igazán merült fel bennem hogy más munkát akarok, csak pár hónapja kezdett kibontakozni a saját érdeklődési területem.

De én nem érzem úgy hogy fogorvos, vagy bármilyen általános orvos akarok lenni, a nyáron egyre inkább rájöttem hogy az életem a saját kezemben van, azt kell csinálnom amit igazán szeretek, hiszen a munkahelyem az életem jelentős részében jelen lesz majd.

Viszont a nagy kérdés hogy hogyan tovább? Pszichológia szakosoktól csak rosszakat hallok, a másik érdeklősési területemmel pedig fogalmam sincs hol tudnék elhelyezkedni. Merre menjek tovább, milyen munkákat tudnátok ajánlani? Tapasztalatokat is írhattok bőven:)

2017. okt. 1. 15:10
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
pszichiátria? Orvos is, és pszichológia is. Ráadásul gyermekpszichiáterből hatalmas a hiány, nagyon jól lehet vele keresni.
2017. okt. 1. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!