Miből kell érettségiznem ha pszichológiára akarok továbbmenni?
Most vagyok 12.es osztályos, természettudomány osztályban. Bioszból fogok érettsègizni.. viszont azt nem tudom eldönteni hogy melyik anyagból érettségiztek. Mivel lehet választani: vagy 9.-10. osztályos anyag, vagy pedig 11.-12. osztályos anyag. Nekem a 9-10 lenne a legszimpatikusabbés úgy érzem hogy könnyebben meg tudnám tanulni és több pontot elérni vele. Itt inkább az öröklődésről, állatokról tanultunk. 11ben pedig tanultunk neurológiáról, emésztés, stb.. most meg belekezdtünk a DNSbe.
Az a kérdésem hogy a 9-10est elfogadnák vajon? Nagyon szeretném
Nem értem miről beszélsz. Kezdjük az elején:
1. Pszichológia szakra ezekből választhatsz kettő tárgyat érettségihez:
biológia v. magyar nyelv és irodalom v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)
2. Ha a biológiát választod,vagy bármely másik tárgyat, akkor nem válogatsz, hogy mely év anyagából akarsz érettségizni. Mindent, de mindent tudni kell!!!
Egy kis ízelítő az idei emelt biosz érettségiből:
Nincs olyan ,hogy választható témakörök.Mindent tudni kell.Ha szerencséd van olyat kapsz majd amit tudsz.Nem tudom honnan vetted ezt a választható dolgot.
Látom nagyon nem vagy képbe.De ha a 11.es anyag nem megy ne erőltesd a pszichológiát mert ott pl.neurológiával foglalkozni és a hormonrendszerekkel is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!