Nyolcadikból hova tovább (többi lent)?
Ha szempont, hogy lehetnek anyagi gondok menet közben, akkor szakgimi, hogy minél előbb munkába állhass, és minél jobb munkát kaphass akkor is, ha nem jön össze első nekifutásra az egyetem. Ha menet közben majd arra jössz rá, hogy mégsem az az irány érdekel, amelyikről a szakgimi szól, az se baj, akkor mész tovább más irányba egyetemre, nem leszel elzárva semmi elől. De közben könnyebben vállalhatsz munkát, ha szükséges, mert lesz valamiféle képesítésed, nem csak a felmosás meg az árufeltöltés jöhet majd szóba.
Pusztán az időhúzás miatt ne válassz sima gimit. Sőt, nem is tudom, mi miatt lenne érdemes inkább azt választani, ha máris van elképzelésed arról, hogy mi érdekel (informatika). Mondjuk akkor, ha találsz informatika szakos gimit, ahova fölvesznek.
De szerintem ha a bátyád már egyetemista, akkor egyre jobb lesz a helyzet anyagilag, mert egyre többet dolgozhat és kereshet ő is, úgyhogy ha most nincs nagy gond, akkor a jövőben egyre kevésbé lesz valószínű, hogy lesz.
Arany János Tehetséggondozó program.
Ha szeretnél róla tudni valamit,írj! :)
Jó ötlet, de miért tőled kérdezze? Inkább guglizz rá, kérdező! Meg nézd meg a Bursa Hungaricát is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!