Nem fogok tudni leérettségizni?
Figyelt kérdés
Most kezdtem a tizediket kéttannyelvű német szakon (volt 0. évem is) és be kell valljam még mindig nem tudok kényelmesen társalogni. Hétköznapi dolgok, étterem bevásárlás stb. témakör lassan, de megyeget. Azonban nekünk kötelező németül tanulni a történelmet is és, úgy is kellesz leérettségizni, gondolom nem kellene mondanom, de németül emelt szinten kell majd vizsgázni is. Ha az utolsó előtti tanévben is így érzek akkor tudok még valamit tenni?2017. szept. 24. 19:16
1/5 anonim válasza:
Pontosan mi a gond? Hogy nem tudsz kényelmesen társalogni? A német nyelven tartott órákat érted? Ha ennyire nem megy, akkor ne szenvedj, most még nem késő átjelentkezni egy másik iskolába, ahol nem emelt német tagozat van.
2/5 anonim válasza:
Addigra megtanulod annyira, hogy le tudj érettségizni
3/5 anonim válasza:
Szerintem ne add fel, csak szimplán picit jobban rá kellene feküdnöd a németre. Biztosan nehéz, hiszen nem szimplán németet tanultok, mint idegen nyelvet, hanem vannak német nyelvű tanóráitok pl. töri, de nem kell ettől megijedni. Ha érted a tananyagot, az órákat, akkor nincsen nagy baj. Az, hogy valakinek a beszéd vagy az írás (amikor neked kell mondatokat alkotni, kifejezni magad) nehezebben megy, az egy szinte általános és gyakori probléma, hiszen általában a tanórákon nem erre helyezik a hangsúlyt mert pl. sok a diák, nincs idő mindenkivel foglalkozni, haladni kell az anyaggal, tehát van probléma bőven. Egyszerűen csak többet kell vele foglalkozni, gyakorolni (akár tanárral, de szerintem az is jó módszer, ha egy osztálytársaddal közösen gyakoroltok és készültök). Az érettségi még távolabb van, addig simán tudod fejleszteni a nyelvtudásodat, a készségeidet. Valamint ez nem úgy néz ki, hogy kapsz egy témát és akkor beszélj róla, hanem majd időben megkapjátok a tételeket, ki tudjátok dolgozni és meg tudjátok tanulni. A német emelt érettségi pedig B2 szint, középfok, tehát nem egy teljesíthetetlen dolog (a tesóm is német kéttannyelvűbe járt, nekik felsőfokú német nyelvvizsgát is kellett szerezniük, ha te is erre gondoltál, akkor bocsi).
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, szerintem amiatt is félek a némettől, mert az angolt olyan könnyen sikerült megtanulnom, mivel majdnem minden nap használom(filmet nézni,játszani stb).
2017. szept. 25. 17:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!