Hogyan válhat belőlem idegenvezető? Milyen sulit kéne választanom?
12. osztályos lettem és elhatároztam, hogy az angol nyelvvel szeretnék elhelyezkedni. Nagyon jól megy, járok országos versenyekre is. Éppenséggel csak azt nem tudom, hol lehet ilyet tanulni. A tanári pályán is gondolkodtam, de elsősorban az idegenvezetés érdekelne (kölföldön vagy belföldön teljesen mindegy...)
A válaszokat előre is köszönöm. ;)
Egy 18 éves lány :P
Szia! En tavaly erettsegiztem, hasonlo tervekkel, ugyhogy leirom a velemenyemet.
Idegenvezeto egy sima OKJ-kepzessel is lehetsz, ilyen egyetemi/foiskolai szak konkretan nincs. Ugyanakkor szerintem fontos, ha van az embernek diplomaja. Szerintem ha elvegzel egy angol szakot, akkor azzal ugyanugy idegenvezethetsz (mert azt az 1 eves tanfolyamot egyetem utan/kozben is elvegezheted), sot, jobb eselyekkel, mert garancia lesz a diplomad a jo nyelvtudasra, ez foleg kulfoldi munka eseten fontos.
Raadasul, ha vegul nem sikerulne idegenvezetokent elhelyezkedned, vagy "kiszeretnel" ebbol a munkabol, akkor is mehetsz forditonak, tolmacsnak, nyelvtanarnak.
A válasz megírásának időpontja: 2008-10-21 20:56
Legyszi segits!
Hol van a sulid es mi a neve? En is szeretnek elvegezni egy ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!