Informatika vagy Orvosi?

Figyelt kérdés

Üdv!

Lassacskán a pályaválasztás mérföldkövénél járok (2 év), de nem tudok biztos válaszokat semmivel kapcsolatban.

Az orvosi pálya érdekelne elsősorban, de az informatika is nagyon meg fog. Esetleg nincs a kettő között átmenet?

Orvosival a problémám a nagyon sok tanulás, és a sok sok év (6-7 év). Az informatikával kapcsolatban meg a matek miatt aggódom leginkább, és nem tudom hogy merre tovább onnan (esetleg hogy addigra nem lesz -e telítettség).Van e olyan informatikai irány ág ami annyira nem matekos? Mi kell az egyetemi felvételhez? A fogorvosi képzéshez ugyan annyi idő kell mint a "sima" orvoshoz? Az informatikában milyen pontos irányok vannak? Az orvosin belül milyen féle és fajták vannak amik nem horror ideig tartanak befejezni? Melyik éri meg inkább a jövőben?

Az a legnagyobb bajom hogy bizonytalan lettem a sok tanár miatt, és nem tudom hogy mi merre pontosan.

Válaszokat előre köszönöm! :)

17/f

2017. szept. 21. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Menj orvosi laboratoriumi es kepalkoto diagnosztikai analitikusnak, onnan azt hiszem lehet menni tovabb egeszsegugyi informatikara! :)
2017. szept. 22. 00:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fogorvosi képzés kicsit rövidebb, mint

az ált. orvosi képzés (öt éves)

2017. szept. 22. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:
2017. szept. 22. 12:58
 4/5 anonim ***** válasza:
78%
Molekuláris bionika mérnök, biomérnök vagy egészségügyi mérnök Msc? Itt foglalkozhatsz az orvoslás és az informatika határterületeivel, cserébe viszont matekosak. Az a helyzet, hogy tökéletes matched amúgy sem lesz, ha elhatározol valamit, azért dolgoznod kell és bizonyos áldozatokat meghozni. Az orvoslás pl az egész életedre szól, a hat év egyetem (Bsc + Msc diplomával egyébként kb ugyaneddig kellene tanulnod, szóval ez annyira nem vészes) után jön a rezidensképzés, és utána folyamatosan tovább kell fejlesztened magadat, mert ennek az egésznek pont ez a lényege. Reáloa vonalon pedig matek nélkül nem nagyon érdemes elindulni, és ugyanígy alkalmazkodnod kell és életed végéig tanulni. A kérdés, hogy mit tanulnál szívesen, mire akarod feltenni az életedet. Ne az ellenérvekre, hanem inkább a miért igenekre hagyatkozz. Másrészt, járj utána kicsit jobban a dolgoknak, mert nekem az a benyomásom, hogy egy kicsit (még) elveszett vagy a témában, pedig a tudás sokszor komoly segítség. Az biztos, hogy az orvosi nem egy olyan dolog lesz, amit csak úgy "le fogsz tudni", de ez talán így is van rendjén.
2017. szept. 22. 13:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2017. szept. 30. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!