Hol tanuljak ilyen állapotban? (21L)
Már próbáltam otthon, könyvtárban kávézóban, eddig nem vált be semmi..
Korábban kitűnő voltam, de amióta depressziós vagyok/szorongok nem tudok tanulni. Megőrülök itthon. 21 évesen nincs külön szobám, minden nesz az őrületbe kerget és a legtöbbször azért ennél többet is el kellene viselni. Mocsok(a saját részemet rendben tartom, de rajtam kívül mindenki lesz.rja a tisztaságot, már 1000-szer beszéltem erről velük, reménytelen), veszekedések, 0 privát szféra.
A mentális problémáim miatt kezelés alatt állok, ami segít, de tanulni továbbra sem tudok. Próbáltam a könyvtárban, de iszonyatosan szorongok, csak kínkeservesen tudok bármit is csinálni ott, és az előző szemesztert nézve kb 0 sikerrel. Úgy érzem, hogy nincs jogom ott lenni, mert csak egy csúnya, csóró, sikertelen senki vagyok. Külön akarok költözni, de nincs rá pénzem, még akkor sem lenne, ha valami csoda folytán tudnék egyetem mellett dolgozni. Szüleimnek most van pénze, de nem hajlandóak se érzelmi se anyagi támogatást nyújtani. Arra gondoltam, hogy kivennék csak egy pár négyzetméteres szobát a felhalmozott tartalékomból, ahol csak egy asztal, egy számítógép és egy könyvespolc lenne. Csak félek erre költeni az utolsó tartalékaimat, mert ki tudja mikor kell, a szüleimre nem lehet számítani, hogy kisegítenek.
Valaki volt már hasonló helyzetben? Hol tanuljak? Olyan hely kellene, ahol legalább egy kicsit el tudok vonulni és nem lát rám mindenki, mert nem bírom elviselni a szorongást, nem tudok koncentrálni.
Az egyetemen belül nincs valami olyan eldugott hely, ahol egyedül maradhatsz, vagy akár a könyvtárban. Néhány helyen hallottam már olyan kialakításról, hogy teljesen magán zónákat alakítanak ki. Vagy esetleg olyan ismerős vagy barát, akinél lehetne nyugodtan tanulni? Bár gondolom ez a lehetőség a problémák miatt nem áll fenn.
Az elköltözést nem ajánlom, mert bár akkor egyedül lennél, de ha nem amrad semmi pénzed és a későbbiekben a szüleid se engednek hazaköltözni akkor még jobban tönkremehet az életed. Meg ha oylan városban tanulsz, ahol dárágk a lakások akkor egyedül nem valószínű, hogy munka mellett fizetni tudnád.
Az meg, hogy nincs jogod ott lenni a könyvtárban butaság. Sikertelen nem vagy, mert csak eljutottál a felsőoktatásig, ezzel már elhagytad a 8 általános meg azalatti sötét parasztokat. A csóróságot meg mihez mérjük? Az egyetemisták nagy része szegény/átlagos családokból van.
Remélem valamennyit tudtam segíteni. Ha pedig esetleg van kedved beszélgetni valakivel anonym módon, akkor szívesen meghallgatlak. 22/f vagyok és bár nem igazán tudom, hogy segítene-e ha valakivel tudnál beszélgetni, de ha van kedved szívesen veszem.
1:Pszichológushoz járok és igen, gyógyszert is szedek. Talán emelni kellene az adagon, nem tudom..
Néha elmegyek a könyvtárba, de nagyon félek, hogy találkozok egy ismerőssel és majd látják, hogy mennyit híztam/ előnytelenebb a frizurám stb és átnéznek rajtam (már megtörtént korábban). A többiekhez képest olcsó és szakadt cuccaim vannak, a laptopom is ősrégi darab, sokaknál látok macbook-ot, a karjukon pedig valami drága órát. Nem értem miből, hogyan..Csak azt érzem, hogy nincs jogom ott lenni, lenéznek és ezért nem tudok koncentrálni.
Vegyél egy autót és abban ülve lehet egy privát szférád, ahol tanulhatsz. Éjszakára meg hazamész aludni.
A "gyógyszerszedésed" nem megoldás a problémádra, hosszú távon nagyon káros lesz. Olvasgass legalább itt a gyakorikerdesek.hu-n tapasztalatokat.
2-es vagyok
És kit érdekel ha lát egy paraszt és véleményt mond rólad? A vélemény oylan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de kit érdekel? Persze, nem jó dolog, amikor piszkálnak, vagy látod a szemükben a lenézést, énis átéltem középsuliban, de kit izgat? A könyvtár pont zért van, hogy mindenki bemehet, aki beiratkozik és normálisan viselkedik. Az meg, hogy nem stílusos a hajad. Az enyém se az, még anyám is szívja a vérem miatta, de lecarom. Laptopot sose hordtam, mert nem érdekelt.
Te csak menj be és fókuszálj arra, ami a célod. Suli befejezése, állommeló, egyebek. Persze, ha olyan problémád van, ez biztosan nehezebb, de sokkal egyszerűbb, ha nem foglalkozol másokkal. Úgyis mindig lesz, aki utálni fog. Engem is világ életemben piszkáltak, egyedül egyetem alatt volt jobb, de azért az se igazi.
2:
Vannak külön tanulószobák, de azokat csak max 2 órára lehet lefoglalni és mivel nem lehet kulcsra zárni 5 percenként benyitogatnak, hogy csatlakozhatnak-e..
Természetesen 0 barát/rokon/ismerős van akihez mehetnék.
Igazad van, az elköltözés reménytelen. Budapesten tanulok.
Nehezen tudom lesz*rni, hogy mit gondolnak..Tavaly végre először életemben érdeklődtek irántam fiúk és próbáltak barátkozni velem a lányok, mindez majdnem 100%-ban a megváltozott külsőmnek volt köszönhető ill. lányok esetén annak is, hogy egy rövid időre el tudtam hitetni velük, hogy nem egy szociális fóbiás senki vagyok. Túl sok volt, nem tudtam tartani azt a szintet, amit elvártak tőlem, abba kellett hagynom. Már a gondolattól is görcsbe rándul a gyomrom, hogy találkozzak velük, mert tudom, hogy már semmit sem érek a szemükben.
2-es megint
Hát igen, úgy szívás sajnos. Budapesten meg kb lehetetlen az albérlet egyedül. Itt lakok mellette, szóval tudom miket kérnek.
Ezzel pedig egyetértek, hogy nehéz megjátszani és lecarni őket. Viszont, egyrészt nincs értelme megjátszani magad, majd lesz, aki ígyis elfogad. Másrészt pedig, olyanok mindig lesznek, akik lenéznek majd. Ahogy mondtam, énis jártam így, pedig nem volt soha semmi szociális gondom vagy egyebek, csak szimplán nem akartam eljárni bulizni és inkább tanultam, így én lettem a stréber barom. Sajnos a gyökereket sose lehet elkerülni.
de ez mi, hogy egy felnőtt nőnek nem biztosítanak a szülei legalább egy lyukat ahol egyedül lehetne?
én is ilyen vagyok, ha minden zaj zavar, akkor javaslok egy munkavédelmi zajvédőt nekem bevált, itt is mocsok uralkodik mindenhol, kivéve a szobámban, ezen úgy tudtam túltenni magam, hogy a világ legfeleslegesebb létezésének kezdtem magam tartani, és így már kevésbé zavar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!