Mennyi az esélye, hogy Erasmusra kerüljek 2-esnél rosszabb súlyozott átlaggal?
"Nem vagyok kitűnő" és nem tudom mennyit számít, de felvettem csomó szabvált és aztán hagytam őket év közben.
Jövőre szeretnék kimenni, de nem tudom van-e értelme jelentkezni.
Tanulmányok, tanulmányi átlagok:
Szóval első félévben Erasmuson voltam és csak 10 kreditet teljesítettem, de mivel mind 5-ös volt, ezért a "sima" átlag 5, viszont az ösztöndíj-átlag csak 1,67, hiszen 10 << 30. Később >30 kreditet teljesítettem, emiatt az ösztöndíj-átlagom már 5, sőt 6 fölött volt, de a "sima" súlyozott átlag nyilván nem mehet 5 fölé, tehát az rosszabb volt.
Ezt a két átlagot ismerem, és tudom, hogy hogyan számolódnak. A többire rá nem jövök. A kumulált átlagok figyelembe veszik az összes eddigi átlagot, és valahogy az alapján számolnak, de nem tudom a pontos formulát. Viszont mivel Erasmusnál csak az utóbbi két félévet nézik, szinte biztos vagyok benne, hogy sehol nem a kumuláltat figyelik. Megnézted már, hogy nálatok mit néznek?
A lényeg, hogy ha nincs is most meg, akkor is mehetsz Erasmusra, csak mostantól csináld meg jobbra a féléveidet, az utolsó kettő fog számítani. Sőt, amint látod, én mesteren mentem Erasmusra és a BSc-s átlagok alapján jelentkeztem, hiszen a jelentkezés vagy egy évvel az indulásom előtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!