Van lehetőségem szakot váltani? Milyen megoldások vannak? Többi lent
Biomérnökire vettek fel, de vegyészmérnöknek szeretnék tanulni.
Mindvégig a vegyészmérnök volt első helyen, deaz utolsó napokban megváltoztattam, mert bebeszéltem magamnak, hogy nem fog menni nekem, mert hogy én rossz vagyok kémiából. Vagyis a kémia tanárom mindig ezt mondta, meg hogy menthetetlen vagyok és ez meg maradt bennem.
Emelt ké,iát tettem az 65 %lett a matekom 92 %, úgyhogya pontom simán meglett volna csak az önbecsülésem került nagyon a padlóra. Azt szeretném kérdezni,hogy van lehetőség h akár most vagy még évelején vagy félévkor váltsak. Úgyhogy ne veszítsek évet.Vagy milyen megoldások vannak kivel tudnék erről beszélni? Kifakadt a szám,minden este verejtékezek és már a menszeszem se jött meg két hónapja...nagyon bánom
Debreceni Egyetem,TTK
Anno volt egy osztálytársam, aki orvos szeretett volna lenni. Neki is ugyanezt mondta a tanára, de sosem fogadta el. Végül gyógyszerész lett. :)
Így a félév elején kétlem, hogy lenne lehetőséged váltásra. Hogy később 1-2 félév után mennyire van átjárhatóság, arra legbiztosabb választ leginkább a tanulmányi osztályon kaphatsz vagy legfeljebb tovább küldenek a megfelelő helyre.
Egyébként ha más út nincs, jövőre újra tudsz felvételizni vegyészmérnökire. Ha van a tárgyak tematikájában egyezés, jó esetben el tudsz fogadtatni néhányat biomérnökiről.
Ha esetleg van még hallgatói szerződés manapság is, az sem jelent problémát, mert ahogy én tudom, az első 2 félévben következmények nélkül felbontható.
Egyébként egy általános jó tanács: sose buktasd meg magad, hagyd meg annak, akinek ez a feladata, mert könnyen lehet, hogy kevésbé lesz szigorú.
Lehet, hogy terhes vagy?
Komolyra fordítva nem túl kellemes nyarad lehetett így, ha végig ezen őrlődtél. Szerintem egy barát hiányzik neked és/vagy egy jó szex. Mindkettő oldja a feszültséget, növeli az önbizalmat és segít tisztábban látni a dolgokat.
köszönöm a válaszokat. Vlóban nincs barátom 3év után megcsaltak az érettségi alatt. Ez is nagy trauma volt és csökkentett az önbialmamon, plusz a tanárom állandó zaklatott.
Ha esetlég még valaki tud tanácsot adni vagy biztosat mondani várom válaszát.
Szerintem nagyon egyszerű a helyzet.. Mivel biomérnökiről akarsz átmenni vegyészmérnökire..és főleg mivel egy egyetemen belül, egy karon belül.. így szerintem a legegszerűbb megoldás:
1. Nézd meg milyen tárgyak egyeznek meg a két szakon. Ha jól emlékszem elég sok ilyen van első félévben: Általános kémia, Bevezetés a közgazdaságtanba, EU ismeretek, Matek, Mérnöki ismeretek, Mérnök számítástechnika, Munkavédelem..ezeket csináld meg.
2.Kezd el a második félévet és vedd fel ugyan így a közös tárgyakat.
3.Jelentkezz újra február 15-én és fogadtasd el a TO-n a tárgyakat majd a következő évben.
Még tudod egyszerűsíteni a dolgot, ha még több közös tárgyakat veszel fel, amikre nem épül semmi.
Szóval így nem fogsz évet veszíteni, plussz haladsz már most a tárgyakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!