A programtervező informatikusról, mint szakról milyen tapasztalataitok vannak?
Teljesen ugyan ez, annyi hogy ott kicsit kevesebb a matek, cserébe ott van fizika is.
Ha valamennyire érdekel a fizika és megy is, akkor a mernokinfot javaslom, ha a fizika hidegen hagy akkor programozó. Legalábbis a többség ez alapján dönt.
Ezzel teljes mértékben nem értek egyet. Nem ad megfelelő tudást? Leírom az én szemszögemből.
Ez nem egy okj-s kódersuli, hanem egy tudományág. Mély ismereteket szerez az ember arról, hogyan építsen ki hálózatokat úgy, hogy a lehető legkevesebb erőforrást használja fel. Megtanulod majd, mitől lesz gyorsabb egy adatbázis, mitől fog tízszeresére nőni ugyan az a lekérdezés. Alapokat szerzel arról, hogyan működnek a gps-ekben használt útvonalkeresések. Számos programozási nyelv és scriptnyelv világát ismered meg magas szinten. Tanulni fogsz többek közt: c,c++,c#,ada,haskell,python,bash,batch,powershell,pl/sql programozást, és sok mást egyetem / szakiránytól függően. (Amit felsoroltam, azt mindet tanultam 1 szakirányon belül.) Mindezen felül általános ismeretekt fogsz kapni a számítógépek felépítéséről, üzemeltetéséről, operációs rendszerek működéséről. Tanulni fogsz hálózati ismereteket, ami nem merül ki a socketprogramozásban: megtanulod hogy működnek a rádiók, a vezetéknélküli kapcsolatok stb. Ezeket nem úgy tanulod meg, hogy begyakoroltatják veled, és fogalmad sincs mi történik, hanem tudni fogod mindennek az okát, és a hátterét. És ez a háttér sajnos a matematika. Olyan matematikai alapokat fogsz kapni, amelyek nélkülözhetetlenek egy ilyen szakember számára.
Itt egy példa: [link]
Az egyik legjelentősebb titkosítás az informatikában. Tényleg megérted az eljárást az "értelmetlen" matektudás nélkül? Az az ember aki azt mondja, hogy nem kapott megfellő tudást, és hogy feleslegesen nyomatják a matekot, az vagy otthagyta az első félév után, vagy nem képes észrevenni az alapvető kapcsolatokat a dolgok között. És a legrosszabb, hogy szegény kérdező kedvét veszed el ezzel, akinek csak azt tudom javasolni, hogy informálódjon több forrásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!