Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvettek egyetemre és koliba...

Felvettek egyetemre és koliba de rájöttem hogy egy másik karon levő szak érdekel. Hogyan mentsem a menthetőt?

Figyelt kérdés
A koli létfontosság, a szak amire felvettek pedig fizetős. Mit csináljak?
2017. aug. 24. 21:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Ne iratkozz be és próbáld meg keresztféléves felvételin a másik szakon. Karok közötti átjárhatóság viszonylag ritka (orvosi-fogorvosi-gyógyszerészetin működik, ahogy tudom).
2017. aug. 24. 21:18
 2/11 A kérdező kommentje:
De akkor bukom a kolit, keresztfélévesen pedig csak fizetősök fognak indulni (amit kinéztem az normál felvételivel ingyenes lenne) :S
2017. aug. 24. 21:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Két teljesen különböző tudományterület szóval nemigen lehet átjelentkezni :-S
2017. aug. 24. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Melyik iskola? Milyen szakok?
2017. aug. 24. 21:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem iratkozol be, akkor a kolit bukod.

Szóval beiratkozol, 1 félévet kifizetsz ezen a szakon, közben olyan kurzusokat próbálsz felvenni, amik a másik szakon is elszámolhatóak. Keresztféléves felvételin átmész költségesre a másik szakra, ott kifizeted az 1 félévet. Beadod a jelentkezést a következő őszi felvételire, ugyanarra a szakra csak államira és átmész oda.

2017. aug. 24. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
(Viszont ez sok pénz és rengeteg papírmunka)
2017. aug. 24. 21:34
 7/11 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Ötös, többe kerül a leves, mint a hús...

Hagyni kell a francba, oszt februárig át kell gondolni, mit akarsz. Hátha másodjára sikerülni fog...

2017. aug. 24. 22:08
 8/11 anonim ***** válasza:
63%
Vagy nem iratkozol be, kihagysz egy évet, addig kimész külföldre dolgozol éa nyelvet tanulsz, jövö szeptembertöl meg az uj szakon kezdesz. Én nagyon sajnálom, hogy ez kimaradt az életemböl.
2017. aug. 24. 23:42
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Igen, akinek létfontosság a koli, nyilván megengedheti magának, hogy külföldre menjen szerencsét próbálni.
2017. aug. 25. 06:54
 10/11 anonim ***** válasza:
43%
ezt csak én nem értem? HA van pénz beiratkozásra, albérletre miért nincs?
2017. aug. 25. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!