Megéri a mai világban pszichológusnak tanulni?
Ha ez minden vágyad, akkor miért érdekel, hogy megéri-e?
Én orvos akarok lenni, sokan mondják, hogy nő vagyok, nem éri meg annyit tanulni, sokára szülhetnek majd, ügyelnem kell majd, nem éri meg az egész, stb. De engem nem érdekel, először kerüljek be, aztán pórbálom majd úgy alakítani az életem, hogy a "legtöbbet" hozzam ki belőle.
Tény, hogy mindig fiatalon szerettem volna anyuka lenni, de vannak helyzetek, akkor kompromisszumot kell kötni.
háát én is pszihológus akartam lenni. de nagyon nehéz bekerülni, nehéz elvégezni, és sokáig is tart. ez még nem lenne gond. de arányaiban nincsenek annyira megbecsülve illetve megfizetve. van egy ismerősöm, tanár és pszihológus is, nagyon jó szakember... és egyáltalán nem keres sokat. úgyhogy én úgy döntöttem, hogy inkább egy másik szakmát tanulok, mert ugyanennyi energiával sokkal megbecsültebb munkát is kitanulhatok.
de ha ez az álmod, akkor nem érdemes feladni. viszont nézegess más egyetemeket is, hátha van más is, ami megtetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!