Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elméletileg el lehet egy...

Elméletileg el lehet egy mesterszakot végezni bármiféle előképzettség nélkül?

Figyelt kérdés
Ugye a mesterszakos tárgyakat fel lehet venni alapképzésen is. Tegyük fel, hogy egy régész alapszakos felveszi a kötelezői mellé a vegyész mesterszak összes tárgyát, természetesen kifizetve a kredittúllépést. Majd ha megkapta az alapszakos diplomát a mesterszakos krdeitjeinek elfogadtatásával jelentkezik vegyész mesterszakra. Ekkor felveszik, nem? És az első adandó alkalommal záróvizsgázhat, nem?
2017. aug. 20. 13:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nálunk Neptunban meg sem jelenik más szakok kötelező tárgyai. Kötelezően választható tárgyakat is csak a saját campusunkon (~4 kar) belüli tárgyakat vehetjük fel, a többire hibaüzenetet ír ki a Neptun. Szab.vál.-okat amiket bárki bárhonnan felvehet.

A Tanulmányi Osztályunk bármelyik tárgyról lejelentkeztethet.

2017. aug. 21. 19:45
 12/20 A kérdező kommentje:
Tehát a szabadon választható annyiban különbözik a kötelezően választhatótól, hogy a tárgyakat egy másik halmazból választhatod. Ez is érdekes.
2017. aug. 21. 20:08
 13/20 anonim ***** válasza:
Amúgy nagyban segítené a kérdés megválaszolását, hogy melyik intézményről van szó :)
2017. aug. 22. 12:34
 14/20 A kérdező kommentje:
A kérdés továbbra is elméleti. Kaphat valaki mesterszakos diplomát 120 kredittel? Nem tiltja törvény?
2017. aug. 22. 12:59
 15/20 anonim ***** válasza:

??

Mesterszakos diplomához 120 kredit megszerzése kell.

2017. aug. 22. 13:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Trollkodni vagy válaszolni vagy itt? 300 kell alapszakkal együtt és ha elolvastad volna mit írtam korábban tudnád mire gondolok.
2017. aug. 22. 13:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Akkor felteszem a kérdést úgy, hogy a gyakorikérdések olvasói is értsék, bár szerintem eddig is lehetett érteni hetvenes IQ felett. Ha valaki az Eötvös Loránd Tudományegyetem régész alapszakán elvégzi az Eötvös Loránd Tudományegyetem vegyész mesterszakos óráit a szakdolgozati szeminárium és szigorlatai kivételével, akkor felveszik az Eötvös Loránd Tudományegyetem vegyész mesterszakára a kreditjei elfogadtatásával? Ha igen, akkor a szigorlatok letevése és szakdolgozat megírása után záróvizsgázhat?
2017. aug. 22. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"A mesterfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit"

Amúgy ha elméletileg még lehetséges is lenne, szerinted melyik gyakorlatvezető fog beengedni egy régészt egy 8 órás laborra? Vagy egyáltalán hogy veszik fel? Biztos jó kedve lenne a felvételi bizottságnak, hogy éppen az athéni demokráciáról írt szakdolgozatáról beszél valaki vegyész mesterszakos felvételin.

Aztán, ugye a felvételihez szükséges még legalább 40 kreditnyi kémia,matematika,fizikai kémia stb. Ezeket mesteren nem oktatják már, tehát ezeket is az alapszak mellé meg kellene csinálni, hogy felvegyenek egyáltalán.

Szóval szerintem ez se elméletben, se gyakorlatban nem működik.

2017. aug. 22. 14:50
 19/20 A kérdező kommentje:
Légyszíves ne válaszolj, ha nem értesz hozzá. Az eltén semmi beleszólása a gyakorlatvezetőnek ki jár órára. Ahogy normális felvételiztető tanárok se a előéletet nézik, hanem a tudást.
2017. aug. 22. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Menj el a TOra és érdeklődj ott, ők biztosan tudják..
2017. aug. 22. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!