Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen munkakörben tudtok...

Milyen munkakörben tudtok elképzelni engem az alábbi információk alapján?

Figyelt kérdés

Valójában bármilyen elképzelésre kíváncsi vagyok, mert kicsit elveszettnek érzem magamat, mint, gondolom, sok más fiatal is az én koromban. A szüleim, barátaim már adtak pár ötletet, de egyik irány sem tetszett annyira, és hátha itt hallok valami újat :)

Fontosabb dolgok velem kapcsolatban:

-Elég erős suliba járok, kitűnő tanuló vagyok (tehát az egyetem a cél, és nem baj, ha magas a ponthatár)

-Mindenből hasonlóan teljesítek, de a humán tárgyak közelebb állnak hozzám

-Nincs olyan tantárgy, ami úgy kifejezetten érdekelne, de mindegyiknek van olyan része, ami tetszik. Kedvenceim a magyar, angol, föci és rajz, a legkevésbé a fizikát és a törit szeretem.

-Fő hobbiim: írás, olvasás, kézilabda, kézműveskedés

-A pénz nem a legfontosabb nekem, nem akarok milliókat keresni, de azért szeretnék "jól élni"

-A szívemen viselem az emberek és a Föld sorsát (elszegényedés, elnyomás, globális felmelegedés, stb), szívesen dolgoznék valami olyan munkakörben, ahol ezek ellen küzdhetek

-Az irodai munka helyett preferálnám a mozgósat, de ez nem kizáró ok

-Nagyon fontos nekem a kreativitás, és hogy mindig legyen valami új, ami megmozgatja az agyamat. Nem bírom az egyszerű és monoton dolgokat

-Orvos, mentős és hasonlók kizárva, mert nézni sem bírnék egy boncolást, vagy azt, hogy meghal valaki a kezeim közt

Kíváncsian várom a javaslatokat, bármi jöhet a világon :)

16/L

2017. aug. 16. 00:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Kb minden második pályaválasztós kérdés ilyen, csodálkozom hogy nem írtad bele hogy szeretsz utazgatni mert még az gyakori. Orvosi akkor kilőve, műszaki pálya érdekel esetleg? Sokat keresnél (persze nem ez az elsődleges szempont), kreatív mert mindig új dolgot kell alkotnod és mindig másfélék a problémák. Persze a műszaki szakok nagy részénél fontos a fizika, de még ott van a proginfo, oda kőkemény matek kell.

Ezt a "szívemen viselem az emberek és a Föld sorsát" korszakot mindenki átéli, de arra kell rájönnöd, hogy valójában nem is az emberek sorsát viseled a szíveden mert jelenleg kb semmit nem tudsz a problémáikról, hanem magad miatt csinálnád mert hú de menőn néznék ki ahogy segítek az embereken stb. Ezzel nincs is baj, de ezt az esetek többségében nem lehet úgy űzni hogy pénzt is kapj érte, főleg úgy hogy akik ilyen helyeken dolgoznak azok általában ingyen teszik.

Azt javaslom gyűjtsd össze az összes piacképes szakot egy papírlapra (internet a barátod) és azok közül válassz ki 5-öt ami hangzásra a legjobban tetszik közülük. Miután kiválasztottad azt az 5-öt olvass utána mindegyiknek alaposan (főleg angol oldalakon, redditen pl nagyon sokat olvashatsz ezekről) és válaszd ki azt amelyik a legközelebb áll hozzád. Ha ezt megteszed megnyugodhatsz, nem lesz gondod. Végül pedig, ha nem csillapodnak a világmegváltó vágyaid, még mindig el tudsz menni pár hónapra/évre önkénteskedni valamilyen harmadik világbeli országba, akár egyetem alatt is (pl. AIESEC-en keresztül). Miután rájössz hogy "b*szki ez nem is olyan mint a filmekben" akkor hálás leszel magadnak, hogy anno egy piacképes diplomát választottál. Önkéntesként is ugyanúgy rengeteg adminisztrációs munka van, rosszak a körülmények, korrupció, stb. úgyhogy ha csak nem vagy NAGYON elhivatott akkor elég hamar meg fogod unni. Ezt a pályát olyanoknak találták ki akik hajlandóak az életüket ennek szentelni, te ilyen vagy?

2017. aug. 16. 11:36
 12/21 anonim ***** válasza:
38%

Hmm azt írod szereted a fizikát meg a rajzot, valamint érdekel a föld sorsa, valamint mindenből jó vagy...

Szerintem menj energetikai mérnöknek. Fizika meg ugye (műszaki) rajz, ezeket szereted, és ha végeztél utána dolgozhatsz új, környezetbarát megoldásokon ezzel segítve a földet.

2017. aug. 16. 12:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Uhh bocs félreolvastam, a fizikát nem szereted... akkor nemtudom
2017. aug. 16. 12:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg tanári? Egyedül a fizetés az, ami talán elriaszthat, de amúgy a többi stimmel. Nem irodai, unalmas munka, két tárgyat taníthatsz, ami lehet humán is, és kreatív munka is, hiszen az órákat, feladatokat meg kell tervezni a gyerekeknek.
2017. aug. 16. 15:22
 15/21 anonim ***** válasza:
74%
A tanári fizetéssel mi a gond? Egy átlag szakgimibe jártam a XVIII. kerületben, egy véglegesített tanár 240 körül keres, adózva 200 körül, ez tény, angol tanárról van szó. Volt egy kb. 40 éves magyar tanarnőm, ő kb. 8-10 év után keresett 390 körül. Pályakezdőként nyilván nem fogsz ennyit keresni, akkor olyan 100-120 körüli a fizu, de ez idővel nő. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a napi munkaidő is viszonylag szabad, átlagban 8 órát sem kell naponta dolgozni, a szabadság is teljesen rendben van.
2017. aug. 16. 20:27
 16/21 anonim ***** válasza:
51%

Volt osztályfőnököm mondta hogy az ő fizetése 130 körül volt, tesitanárként.

Egy másik tanárom mondta aki 2 diplomás legmagasabb fizetési kategóriában van, tanár + 2 mérnöki hogy éves szinten hogy 2,5 millió körül kap kézhez évente.

Mutass papírt róla hogy a te angol tanárod 390-et kapott...

Elmondom neked hogy egyetemi professzorok keresnek 300-500 között doktori címmel, nem még egy középiskolai tanár.

2017. aug. 16. 21:02
 17/21 anonim ***** válasza:

16-os, te nagyon, nagyon el vagy tájolva, ugyanis nem veszed számításba, hogy ez az ott töltött időtől minősítéstől is függ. Az, hogy valaki osztályfőnök, semmit nem jelent, az a bónusz minimális. Nézd meg a Pedagógus I. minősítésű tanárok garantált bértábláját, ott pontosan megtalálod, hogy 6-8 év után pedagógus I. minősítés esetén a 230 garantált.

A kb. 9-11 éve ott dolgozó magyar tanáromnak már megvolt az a minősítése, hogy 370-90 körül keressen.

Amit meg mondasz az utolsó mondatodról, egy ordas nagy baromság.

2017. aug. 16. 22:26
 18/21 anonim ***** válasza:
Persze neki is voltak bónuszai, osztályfőnöki, felnőttképzés, mit tudom én, amik egy +40-50k-t rádobtak, de ettől még adózva valami 310 körül keresett, ha ezen akadtál fenn.
2017. aug. 16. 22:37
 19/21 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, rengeteg időd van még!

A pontjaiddal sem lesz baj nagy valószínűséggel felvételikor, érettségire készüléskor pedig már tudni fogod, hogy hova tervezel menni, és az alapján azt is, hogy melyik két tantárgyra kell jobban odafigyelni, és bár te már nem fogsz tudni duplázni, ha mindenből kitűnő vagy, akkor nem lesz gondod egyik közép érettségivel sem. Az emeltekre meg nyilván többet fogsz készülni.

Minden szakon van valami olyan, ami éppen nem érdekel, de ahhoz, hogy diploma legyen a vége, abból is kell tudni egy kicsit.

De még ez elég messze van ez számodra, és jelentősen megváltozhat az érdeklődési köröd. Én például sosem szerettem a bioszt, de most megyek mentőtisztnek, mert beleszerettem a hivatásba, már alig várom, és le sem lehet lőni, ha feljön a téma. :D A pozitív oldalát kell nézni a dolognak, nem azt, hogy sokan meghalnak, mert azok az emberek mindenképp meghalnának az adott helyzetbe, de lesznek rengetegen, akik azért nem halnak meg, mert TE segítettél rajtuk!

Nyilván ehhez kell némi megszállottság, nem is kell mindenkinek orvosnak, vagy mentősnek mennie, de ezzel is csak azt szeretném kifejteni, hogy mennyire más lesz minden 2-3 év múlva, mikor odakerülsz.

Én egészen az utolsó gimnáziumi tanévig egyáltalán nem is akartam egyetemre menni, mert úgy voltam vele, hogy nem akarok éveket még iskolapadban tölteni, aztán egyszer csak jött ez az ötlet, és azóta hajthatatlan vagyok.

Ne parázz egyelőre, majd ráérsz ezzel a témával stresszelni utolsó évben! :D

Mehetsz akár turizmus-vendéglátás szakra, valamilyen -isztikára, ha keresel még legalább egy nyelvet, ami tetszik, mert az anglisztikásokkal Dunát lehetne rekeszteni, miközben a fél világ beszél angolul. Szóval valami romanisztikát, szlavisztikát vagy néderlandisztikát célszerűbb választani. De van földtudományi szak, ami célzottan a földrajz szeretetedre jelenthet megoldást, vagy lehetsz akár kertészmérnök is, illetve bejöhet még a környezettan szak is.

Nézz szét, olvass utána mindennek, aztán sok sikert! :)

19/L

2017. aug. 17. 00:56
 20/21 anonim ***** válasza:

17-18

Nem tudom te milyen bértáblát néztél... vagy csak néztél de nem láttál.

Pedagógus 1: mesterfok 10 év 320-ezer! és ez a mester ami nem sok tanárnak van meg:)

Ez bruttó érték. Azaz adózni kell. Na és mennyit? hát olyan 120 ezret... akkor a végösszeg? IGEN! 200.. egy laza 2x-es szorzóval megspékelve... hát... még jó hogy nem 1 tizedessel írtál többet.

Az osztályfőnöki bónusz meg 10-15 ezer:)

Mutass egy bérpapírt, mert én is mondhatom hogy az alsós kémiatanárom Zacher volt mint ahogy te is mondhatsz bármit.

A bértábla meg nem hazudik, ugye:)

Az meg hogy maszekba leadott még mondjuk havi 20-30 órát meg a kutyát nem érdekli, mivel a tanári fizetésről volt szó nem a kis fusi adózatlan órákról!

2017. aug. 17. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!