Szerintetek melyik képzésnek van több értelme? Logisztika vagy nformatikai rendszerüzemeltető?
Logisztika. 2 dolog miatt. 1. Ezt lehet felsőoktatásba is vinni. 2. Többet keres es ha megnezed egyre tobb gyár/raktár èpül ezert egyre tobb lesz. 2000es evekben megtelitodott ez a szakma de most is kell utanpotlas. A regiek kioregednek, uj cegek jonnek.
En is ezt valasztottam. Iden vizsgazok belole.
Szia!
Azért írok ide neked, most, mert jóindulatú szeretnék lenni. Logisztikát messziről (!!!) kerüld el OKJ-n, ha nem akarsz biztos munkanélküli lenni. Ez az ügyintézői szakma a nullával egyenlő.
Egy korábbi kérdésnél kifejtettem a véleményemet:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Én most nyáron végeztem, életem legrosszabb döntése volt ez az OKJ. Ha nem hiszed, hogy így van, menj fel állásportálokra, és böngészd végig, hol keresnek OKJ-s logisztikai ügyintézőt, gyakorlatot nélkül. Elég elkeserítő lesz az eredmény.
A képzés egy nulla, számolni kellett, de kb. a tananyag óvodás szint volt. 10 feladattípus volt logisztikából, az egyik emlékszem az volt, hogy az összeget meg kellett szorozni a mennyiséggel... Még a tanár is bohockódott vele, hogy ez vicc. A többi feladat sem volt nagy durranás.
A munkáltatók szerintem ezzel nagyon is tisztában vannak, ennek köszönhetően nem tartanak igényt ilyen végzettekre.
Egyetemen tanulva már biztosan más a helyzet azonban.
Remélem, idővel beszüntetik az ilyen felesleges ügyintéző OKJ-ket, mert jelenleg csak a diákok pénze megy el, semmi más haszna nincs.... Nyílt pénzrablás, de ez a mai világ. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!