Miért nincsen előttem az a cél, hogy mi szeretnék lenni?
Sziasztok.
18 éves vagyok és a múlt hónapban érettségiztem le. Rendészeti szakmai érettségivel rendelkezem, de valahogy az évek alatt az, hogy rendőr akarok lenni alábbhagyott. Sajnos nincsen előttem semmi cél, hogy mi szeretnék lenni, mit szeretnék a továbbiakban tanulni. Az egyetemi felvételim sem sikerült bár az is igaz, hogy nem is igazán érdekelt mert úgy álltam az egészhez hozzá, hogy ha fel is vennének úgy is megbuknék. De sajnos nem csak a továbbtanuláshoz állok így hozzá hanem kb. mindenhez, nincsen önbizalmam. Sajnos azt észrevettem, hogy semmilyen szakma vagy szak amit tanulhatnék egyáltalán nem érdekel és ez nagyon elkeserítő.
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.
A #13-al egyetértek.
Én felvételt nyertem gépészmérnökire, nem ment és fél év után ott hagytam a sulit, de más bíztatására csak passzív hallgató ként. Kimentem Hollandiába is dolgozni meg itthon étterembe takarító ként. Nos, elgondolkodtam, hogy voltam 19 éves, ezt akarom én csinálni, lehetetlen lett volna az egyetemet elvégezni? Visszamentem, összekaptam magamat és ugyan 2 félévet csúsztam, de 1 hónapja sikeresen végeztem. Most már sokkal több a lehetőségem, nem kell aljamunkát végeznem és kicsit jobban fogok élni, szeptembertől meg csinálom a mesterképzést levelezőn.
Szia. Gratulálok.
Az a baj, hogy én tudom,hogy mire vagyok vagy lennék képes és nem biztos, hogy egy egyetemet el tudnék végezni. Meg igazság szerint valamilyen szinten csak a jog érdekelne viszont az nagyon nehéz és tőlem már sokkal jobb tanulók is félbehagyták.
Én is így voltam, fogalmam nem volt róla, mi szeretnék lenni, sokmindenbe belefogtam aztán semmi sem ment igazán... a végén 2 diplomám volt, vizuális kommunikáció, és marketing...
El tudtam helyezkedni de igazából olyan voltam, mint egy titkár, többre nem voltam jó... multi cégnél melóztam nagyon megirigyeltem a raktárosokat és kevésbé megalázónak tartottam azt a munkát, sokkal férfiasabb is, így lettem targoncás/darus szép lassan mindenféle emelőgépre megcsináltam a papírt, azt szerettem csináni, annyira nem is fizet szarul, de azért az sem volt az igazi...
Mikor megszületett a kisfiam 31 éves koromban és asztalossal csináltattuk a gyerekbútorokat és nekem kellett az ötleteket mondanom neki, akkpr jöttem rá, hogy ez az... így lettem asztalos aki gyerekbútorokra specializálódott... most 35 éves vagyok, főállású vállalkozó, gyerekágyakat, pelenkázókat, dzekrényeket, kis játékkonyhákat, babaházakat, kerti faházakat, játékvárakat csinál9k itt németországban és végre szeretem a munkámat... szóval nyugodj meg, 18 évesen még nem vagy elkesve hogy megtaláld, mi szeretnél lenni "ha nagy leszel"... addig meg gyűjts be mindenféléről papírt, hogy minél több dologban kipróbálhasd magad...
Amúgy a vizuális kommunikáción és a marketingen tanult dolgok rettenetesen nagy hasznomra vannak most az asztalosiparban, ívy kiderült, hogy azt sem feleslegesen tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!