Azt hiszem elrontottam a középiskola választását. Mit tehetnék?
Egy közgazdasági iskolában tanulok, 4-5ös vagyok. De én azt hiszem nem ezzel szeretnék továbbtanulni, inkább orvosira mennék.
Sajnos a sulinkban a kémia, és a biológia lényegtelen. Csak azért van mert kötelező. 11-es leszek. Mivel két tanítási nyelvűn vagyok így már egy évet így is maradtam. Mit tehetnék? Mert ha most átmennék egy kémia-bioszos szakra, nagyon le lennék maradva. De évekkel később meg még nehezebb lesz váltanom, és bánhatom, hogy nem tettem meg időben.
Milyen lehetőségeim vannak? Biztos volt már valaki ilyen helyzetben, esetleg más szakokkal. Szívesen hallgatnék tanácsokat.
Fakultáció sincs. Egyetlen tanár van aki kémia-biosz szakos a sulinkban. A váltástól annyiból félek, hogy a tudásom az eléggé lent van azokhoz képest, akik ezt már két éve magas óraszámban tanulják.
Nem tudom, hogy mennyi a lemaradásom, és hogy azt betudnám-e szorgalommal hozni, lenne-e időm rá.
Szerintem simán be tudnád hozni, a középiskolás anyag nem egy nagy valami, ráadásul sokat nem is lehet rajta variálni.
Ha váltani akarsz, akkor még most válts, mert jövőre már késő lesz, de most még bőven megteheted, ne aggódj.
Mint írtam a mi sulinkban nem veszik komolyan ezeket a tantárgyakat. Még tankönyvünk sincs.
Esetleg valaki akinek van tapasztalata tudna írni? Egyébként én minden választ felpontoztam, de úgy néz ki valaki nem találta hasznosnak az első választ..
Szerintem, ha ez érdekel akkor most még nem késő, későbbiekben nehezebb lesz.
Nem tudom anyagilag mennyire szabad a lehetőség, de ha megengedhetitek, akkor külön tanárt javasolnék, és azt hogy még a nyáron keress egyet, kezdd el a tanulást.
Ha szorgalmas vagy, és kitartó, nem lehetetlen, hogy sikerüljön, sőt...! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!