Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi pontszámba tényleg...

Felvételi pontszámba tényleg nem számít bele a nyelvvizsga és az OKJ-s képzés!?

Figyelt kérdés

Tegnap megnéztem felvin a pontszám kalkulátort, amikor a többlet pontoknál be akartam jelölni a nyelvvizsgát ezt írta ki:

Középfok (C típus)

Felsőfok (C típus)

Most akkor az én B2-es angol nyelvvizsgám semmit sem ér?

Szeretném elvégezni a körmös OKJ-s képzést a tanév elején de nem találtam meg a körmös jelölést, csak olyat hogy kozmetikus, fodrász. Akkor ezzel a képzéssel sem érek semmit?

Nagyon kétségbe vagyok esve, tudna valaki segíteni? :(

2017. júl. 28. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de téyleg ilyen ostoba vagy? A C azt jelenti, hogy komplex, tehát szóbeli és írásbeli is... Középfokú=B2

Az OKJ-k pedig akkor számítanak be, ha szakirányú, nyilván.

2017. júl. 28. 11:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak a komplex nyelvvizsga számít bele a felvetelibe, tehát ha van közép írásbelid és szóbelid akkor az közép (C típus).

A körmös OKJ-ről fogalmam sincs. Írj a felvinek, hogy beszámít-e. Személy szerint én nem hímnemű hogy ez plusz pontot kéne hogy jelentsen pl egy orvosi vagy jogi szakon. (Nyilván körmös szakon elfogadnám.)

2017. júl. 28. 11:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Sok nyelvvizsga helyen úgy van, hogy közép és felsőfokot és C-vel jelölnek, ebből gondoltam hogy C1 vagy C2-es szintre gondol.
2017. júl. 28. 11:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Jajj telefon belejavított. Szóval nem hiszem hogy beszámít.
2017. júl. 28. 11:15
 5/9 A kérdező kommentje:

Mert a fodrász mennyivel jobban kapcsolódik az orvosi vagy jogi szakhoz?

Köszönöm, írok majd nekik.

2017. júl. 28. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Nyilván semennyire én nem is fogadnám el, de ma már akkora az esélyegyenlőség, hogy nem tartom kizártnak, hogy mindegyiket elfogadják...
2017. júl. 28. 11:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak a szakirányú okj számít, abból is csak a felsőfokú. És pont orvosira meg jogra nem számítanak be egy okj-t sem.
2017. júl. 28. 15:55
 8/9 anonim ***** válasza:
A komplex nyelvvizsga pedig beleszámít
2017. szept. 28. 14:51
 9/9 anonim ***** válasza:
A komplex nyelvvizsga az beleszámít
2017. szept. 28. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!