Milyen szakok vannak amik médiával foglalkoznak?
Kodolányi János főiskola - Kommunikáció és Médiatudomány alapképzés,vagy a Televíziós műsorkészítő Felsőoktatás,ugyanebben a suliban.
Vagy van még a Schola Europa,ahol mozgókép és animációkészítést lehet tanulni.
Amúgy a Metropolitánon is nézz szét,ott is vannak ilyen szakok.
De én a Kodolányit ajánlom a legjobban :)
Amiket első írt azok jók lehetnek, bár a komunikáció és médiatudomány eléggé büfészak. 2/2 ismerősöm nem tudott vele elhelyezkedni, bár befutott youtubberek, de szerintem a szak nélkül is azok lettek volna.
A méda design jó és nem is annyira nehéz az elhelyeszkedés vele... De rá kell feküdni az ismerkedésre a megfelelő emberekkel már egyetemen. Én a Moholy Nagy egyetemet ajánlom, bár ide nehéz bekerülni, de legalább van államilag támogatott képzés is (a költséges 800 000 Ft/félév). A felvételi az 3 fordulós és az érettségid nem számít, annyi a lényeg hogy meglegyen... A fevételi vizsgából számolják a pontjaid. Többekközött rajzolni kell. De nagyon nehéz bekerülni. A METU már állitólag nem olyan jó egyetem mint a MOME, de ez a szak csak ezen a két iskolán indul. És ott csak költséges van 400 + ezer egy félév.
A MOME-n van fotózás is amúgy. Nem tudom mennyire jó (ott tanult SP :P Erről nem tudom mit gondoljak. Elvileg elég befutott fotós, de elnézve a képeit én nem mondanám túltehetségesnek)
... Ja, és média designről mehetsz másik egyetemre mesterképzésre operatőr művésznek is, szóval lehet hogy fotózásról is, de nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!