15évesen késő elkezdeni hegedűlni?
Régebben 4-5évig jártam fuvolára és abbahagytam de szeretnék egy másik hangszeren is játszani és korábban énekeltem is 1,5 évig.
Milyen lenne a hegedű karrierem ha most kezdeném el?
Úgyis azt fogják itt neked mondani, hogy sosem késő, de őszintén, szerintem kicsit az.
Persze hobbiszinten elmegy, de olyan jó már nem leszel, mint azok, akik 5-6-7 évesen kezdik.
Nem igazán értek egyet a "hegedűművész már nem leszel", meg a "nem leszel olyan jó, mint aki 5 évesen kezdte" passzusokkal. Reálisan nézve az ilyen abszolút kijelentések egészen biztosan hamisak. Az emberek sokfélék. A fejlődésük üteme, az agyuk fogékonysága, fejlődőképessége - beleértve a mozgáskoordinációt, izommemóriát, mindent -, az érzékük, vagy ha úgy tetszik tehetségük egy-egy dologhoz nagyon nagyon más. És bizony kivételes esetekben simán lehet, hogy valaki 15 évesen kezdi, és kimagasló eredményeket ér el hegedülésben, vagy bármi másban. A helyes megfogalmazás az, hogy ennek jelentősen kisebb az esélye, mintha jóval korábban kezdte volna.Épp ezért erre alapozni semennyire nem lehet.
Mindenesetre hobbiszinten egész biztosan meg lehet tanulni 15, 25, 35, vagy akár 55 évesen is.
Tessék, egy youtube csatorna, pont neked való:
https://www.youtube.com/channel/UCMGf-4TZDqNG97yqY5WPTCA/vid..
Különösen ez a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=DaugRxMz7tw
A csaj 22 évesen kezdte és itt megnézheted, mire jutott a kezdetektől 24 éves koráig - azaz két év alatt.
@6:
Egyrészt direkt nem foglalkoztam azzal, hogy pontosan idézzek, ugyanis nem a közvetlen reakció volt a célom, hanem az, hogy a kérdezőnek írjak, némileg általánosságban. Márészt ezt írtad:
"Nyilván világszínvonalú hegedűművész már nem nagyon lesz belőled."
Értem én a "nagyon" szót ott a közepén, de azért lássuk be, ez a mondat azzal együtt is azt sugallja, hogy "ez teljesen felejtős". De ahogy érzed. Nem a veled való vita a célom, szóval mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!