Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha banki ügyintéző szeretnék...

Ha banki ügyintéző szeretnék lenni, akkor pontosan mit kellene tanulnom?

Figyelt kérdés

Kislány koromban nagyon megtetszett ez a hivatás, azonban ez valahogy olyan szinten eltűnt az életemből, hogy jelenleg munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatási alapszakon tanulok. Ezen a képzésen volt közgazdaságtan kurzusunk is, amit egyszerűen imádtam, még a számolós részét is, így felvetődött bennem, hogy mesterképzésre átmegyek a GTKra.

Pár hete találtam egy munkaügyi gyakornok állást. Kipróbáltam, de nem igazán olyan volt, mint ahogyan elképzeltem, így kicsit megkérdőjeleződött bennem, hogy ezzel szeretnék-e foglalkozni. (A szakunkon egyébként a társadalombiztosítási specializációra is lehetne menni, ez is felvetődött most bennem, szóval ha a már valaki idáig eljutott az olvasásban és ehhez kapcsolódóan van releváns tapasztalata, akkor azt köszönettel is veszem).

Mivel a filozófiai elmélkedésem a jövőmmel kapcsolatban ilyen ingoványos síkra terelődött, valahogy (isteni vagy egyéb) jelként beugrott a gyerekkori álmom, ez a banki ügyintéző.

Ekkora történelmi áttekintő után rátérnék a kérdéseimre: Ha ezzel szeretnék foglalkozni, akkor mit kellene tanulnom, illetve szerintetek mennyire versenyképes foglalkozás ez (azaz el tudnék-e vele helyezkedni), illetve ha van ilyen ismerősötök (vagy valaki, aki ezzel foglalkozik) és tudna egy kicsit erről nekem mesélni, nos akkor végtelenül hálás lennék neki.

Köszönöm, hogy elolvastad, további szép napot mindenkinek :)

2017. júl. 21. 16:35
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Nyelvcsapásokat.
2017. júl. 21. 16:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzések indulnak pénzintézeti szakiránnyal.

Nem tudom, hogy a munkaügyi és tb. alapszakot elfogadják-e közgazdasági mesteren.

[link]

Olyat hallottam már, hogy jogász vagy informatikus végzettséggel dolgozik valaki bankban, érdemes lenne megkérdezni egy bennfentestől, hogy a te leendő végzettségeddel felvennének-e.

2017. júl. 21. 17:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2017. júl. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!