Melyik szakot válasszam?
A közgazdaságtanhoz hülye vagyok, de a mechatronikai mérnök 100% keres és "élhet úgy, ahogy szinte akar" (gondolok itt arra hogy pár év szakmai tapasztalat után válogathat a melók, az országok meg a céges autók között), hiányszakma, nehéz, sok ipart lefed, viszont a matek mellé a jó műszaki érzék is kelleni fog.
Ha nem befolyásol, hogy hogy keresel, vagy mondjuk a közgazdászok is keresnek ilyen jól (mondom, semmit nem értek hozzá, TippMixen nyertem 2 ezret a múltkor ha az számít), akkor tényleg a szívedre kell hallgatni, mert ha nem érdekel hogy "tyű de állat ez a robotkar", vagy ilyesmi, akkor nem biztos hogy jó.
Mellesleg van még 2 éved, az jópár nyílt nap, érdemes elmenni, én a PPKE ITK nyílt napján jöttem rá hogy a bioszos-féligorvosos képzés is érdekel, meg ott tényleg bemutatják mit csinál melyikkel az ember.
Esetleg megpróbálhatnál gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan mesterképzési szakra jelentkezni, ha ennyire érdekel a matek. Ez szerintem elég színvonas képzés, eddig BA szinten volt meghirdetve, de most kibővítették a képzést 10 félévesre.
Egyértelműen mechatronikai mérnök. Ha a közgazdászt választanád akkor avval itthon jóval kevesebb fizetés nézne ki a jövődben.
Ha mindkettőre gondolsz akkor MSC-s mechatró után egy mérnökgazdász képzést végezz el. Az így egy nagyon ütős kombó lenne!
Üdv!
Én is hasonló dilemmában szenvedek/szenvedtem. Remélem tudod, hogy mindkét pályán 460 pont körül van az állami ponthatár, szóval ahhoz nem csak jó matek kell... elvileg a gazdász szakokhoz 2 nyelvvizsga is kell, míg a mérnökihez fizika...
Nézz bele a követelményekbe, órarendekbe, amelyik érdekel, azt válaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!