Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csecsemő és kisgyermeknevelő...

Dr.Med.Vet. kérdése:

Csecsemő és kisgyermeknevelő szakra járók, tudnátok mondani infót erről a szakról?

Figyelt kérdés
Milyen a beszédalkalmassagi, továbbá melyik egyetemre jártok? Ott milyen a tanítás? Miket tanultok?

2017. júl. 12. 12:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ranglétrán? Fizetés vagy pozició szempontjából? A fizetés az évek múlásával nő, ahogy lépsz előre a bértáblában. Pozíció szempontjából Bölcsődevezető pozíció a lépés, köztes szakmán belüli szint nincs. Ahhoz pedig hogy vezető légy, kell 5 év szakmai tapasztalat, ami után beiratkozhatsz újból egyetemre kb 1 éves képzésre, hogy letedd a pedagógusi szakvizsgát, mivel ez feltétel a vezetői pozíció betöltéséhez.
2017. júl. 15. 20:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Az viszont nagy igazság hogy az óvónőnek könnyebb dolga van mint a kisgyermeknevelőnek.De ezt csak az tudhatja aki benne van a dologban, persze mindkét hivatás mellett van érv és ellenérv is. Én is voltam oviban és bölcsiben, aki látta már a napközbeni tevékenységeket s annak menetét az tudja mekkora különbség a kettő között. Én most fogom kezdeni ismét az egyetemet, ezúttal óvodapedagógiát fogok tanulni. Pont azért mint előttem írták, kevesebb a dolga az óvónőnek a dajka végett. A kisgyermeknevelő munka sok fizikai terheléssel jár, ami nem fog csökkenni évek múltán sem. Én is inkább az óvodapedagógus szakot ajánlom neked, ha hosszabb távon szeretnéd magad megtalálni ezen a területen.
2017. júl. 16. 09:38
 13/14 A kérdező kommentje:
De ismétlem, nem akarok óvodapedagógus lenni
2017. júl. 16. 13:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát, akkor mindenre megkaptad a választ 😊 Viszont ha ennyire elzárkózol az óvodás gyerekektől akkor jó szánolnod vele hogy akár a bölcsődei nevelő sem fog idővel megfelelni neked. Alapvető az is amit már írtak előttem, hogy mint óvodában, mint bölcsődében különböző korösszetételű csoprtok vannak. Azt hogy melyik csoprtot viszed azt a vezetőség dönti el, s nem kívánságműsor. Pl én jelenleg egy 2,5-3 éves korcsoprt nevelője voltam, tavaly előtt meg csecsemőkkel. Ezek a gyerekek már szinte óvodások, szobatiszták, beszélnek, rendet kell tartani, 3 szokatós bilis. Érdemes elgondolkozni hogy ha bekerülsz egy ilyen csoprtba mi lesz? Nem szeretném persze befolyásolni a döltésed, de érdemes ilyennel is számolnod, hiszen ez egy felelősségteljes munka. Persze ha ezen felül nagyon szeretnéd ezt a munkát végezni, biztosan alkalmas leszel rá pláne ha szereted a gyerekeket és rengeteg türelmed van. Személyiség, adottság függő ez a terület, de ha ez működik egy álommeló 😊
2017. júl. 16. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!