Mivel foglalkozik a biofizika?
Igen,tudom fizikai módszerekkel írja le a biológiát.De nekem ez nem elég kielégítő válasz.Ha lehet írjatok konkrét példát mert egyszerűen nem tudom elképzelni e két számomra teljesen különböző tudományról,hogy van egy közös tudomány amely mind a kettőt magába foglalná. Tehát mi olyan van a biológiában amihez fizika tudás kell (én úgy tudtam,hogy a biológiához inkább a kémia társul)
Válaszokat előre is köszönöm!
Pl. orvosi egyetemen a biofizika magában foglalja az egyes vizsgálati, képalkotó módszereket, amelyek nagy szerepet játszanak a diagnózis felállításában; azoknak fizikai hátterét ismertetik ezeken az órákon. Gondolj pl. a röntgenre, ultrahangra. Még egy példa a szem működése, képalkotása, ez szintén a tananyag részét képezi.
Erre a linkre kattintva ( [link] a SE-GYTK honlapján találod magad, és ha ott rákattintasz erre: "A 2017/2018. tanévben érvényes kötelező tantárgyak programja innen letölthető.", a tantárgyak között megtalálod a biofizika I. és II. tárgyat is, ott elég részletesen le van írva minden, ami a tudományág részét képezi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!