Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ezek közül melyik szak fizet...

Ezek közül melyik szak fizet jobban?

Figyelt kérdés

Programtervező informatikus

Gazdaságinformatikus

Gazdálkodási és menedzsment

Pénzügy és számvitel

Turizmus-vendéglátás

Emberi erőforrások

Igazából a felsoroltakból egyik sem érdekel. Csak a fizetés. Egy éve végeztem az egyetemmel, magyar-történelem szakos tanár vagyok, egy évet letanítottam, havi nettó 130 ezres fizetésért. Pillanatnyilag a csőd szélén vagyok, az albérletemből (1 szobás kicsi, rossz állapotú garzon) ki kell költöznöm, mert nem tudom fizetni ebből a bérből. 27 évesen nem akarok hajléktalanná válni...

2017. júl. 5. 20:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Vannak még államilag finanszírozott féléveid? Mert, ha csak önköltségesen tudsz egyetemet elkezdeni, valószínűleg csak nagyobb adósságba vered magadat (ráadásul sok gazdasági szakra magasabb a ponthatár), ezek közül sok szakra pedig nagyon magas pontszám kell, hogy elkezdhesd. Plusz nem biztos, hogy anyagi csőd szélén egyetemre kéne járnod, mivel csak kivon téged a munkalehetőségekből még akkor is, ha levelezőn vagy.

A programozást elkezdheted önállóan is, és akkor meglátod, hogy mire mész, a többi szak önállóan nem kecsegtet jobb esélyekkel szerintem, főleg, ha egyáltalán nem érdekel.

Én azt javasolnám, hogy próbálj meg mellékállást keresni, és vállalj esetleg korrepetálást magyarból; a középiskolás felvételire biztos van, aki keres felkészítő tanárt, de nekem több osztálytársam járt helyesírás-fejlesztésre és kötelező érettségi tárgy is a magyar, tehát például esszéírásban, a tételek kidolgozásában simán akadhatnak delikvensek, és mivel végzett tanár vagy, óra háromezret simán elkérhetsz már érte.

2017. júl. 5. 23:49
 12/12 anonim válasza:
Külföldön nem gondolkodtál még? Ha képes lennél új szakot választani, akkor úgy gondolom eléggé el vagy határozva. Egy nyelvet megtanulni rövidebb idő alatt lehet. Én csak Németország nevében tudok beszélni, de itt egy tanár átlag keresete 3500 euró (azaz ~1 millió forint) körül van. Lakást találni talán egy picit nehéz, viszont ha csak 1-2 emberről van szó, akkor az sokkal megkönnyíti a dolgot. Ha kijössz igényelhetsz munkanélküli segélyt, pár hónapig amíg a nyelvet tanulod addig megélsz abból, aztán hidd el, sokkal könnyebb. Talán kocsit rizikósnak hangzik, de ha hajléktalanság fenyeget, nem tudom ez mennyire számít. 27 éves vagy, fiatal, egyetemi végzettségű. Az ilyen talán a legkeresettebb munkaerő. Hidd el, megéri. Csak az eleje nehéz.
2017. júl. 12. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!