Ezek közül melyik szak fizet jobban?
Programtervező informatikus
Gazdaságinformatikus
Gazdálkodási és menedzsment
Pénzügy és számvitel
Turizmus-vendéglátás
Emberi erőforrások
Igazából a felsoroltakból egyik sem érdekel. Csak a fizetés. Egy éve végeztem az egyetemmel, magyar-történelem szakos tanár vagyok, egy évet letanítottam, havi nettó 130 ezres fizetésért. Pillanatnyilag a csőd szélén vagyok, az albérletemből (1 szobás kicsi, rossz állapotú garzon) ki kell költöznöm, mert nem tudom fizetni ebből a bérből. 27 évesen nem akarok hajléktalanná válni...
Vannak még államilag finanszírozott féléveid? Mert, ha csak önköltségesen tudsz egyetemet elkezdeni, valószínűleg csak nagyobb adósságba vered magadat (ráadásul sok gazdasági szakra magasabb a ponthatár), ezek közül sok szakra pedig nagyon magas pontszám kell, hogy elkezdhesd. Plusz nem biztos, hogy anyagi csőd szélén egyetemre kéne járnod, mivel csak kivon téged a munkalehetőségekből még akkor is, ha levelezőn vagy.
A programozást elkezdheted önállóan is, és akkor meglátod, hogy mire mész, a többi szak önállóan nem kecsegtet jobb esélyekkel szerintem, főleg, ha egyáltalán nem érdekel.
Én azt javasolnám, hogy próbálj meg mellékállást keresni, és vállalj esetleg korrepetálást magyarból; a középiskolás felvételire biztos van, aki keres felkészítő tanárt, de nekem több osztálytársam járt helyesírás-fejlesztésre és kötelező érettségi tárgy is a magyar, tehát például esszéírásban, a tételek kidolgozásában simán akadhatnak delikvensek, és mivel végzett tanár vagy, óra háromezret simán elkérhetsz már érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!