Emelt történelem érettségire hogy készüljek fel?
Jövőre érettségizem emelt szinten történelemből. Eddig ahogy néztem az érettségi feladatokat, több mint a felét nem igazán tudtam anélkül, hogy átolvastam volna a témákat..
Mit érdemes elolvasnom? Kezdjem el elolvasni és megtanulni újra a 9. osztályos anyagot a 12. osztályosig? (Száray könyvek, régebbiek is megvannak).
Vagy hogy készüljek rá?
Szia :)
Én egyedül készültem fel rá, gimi után egyetemi szakot váltottam az első félév után, így január 7-től az érettségiig volt időm (közben csupán egy nyelvvizsgát tettem, és kizárólag a törire koncentráltam).
Én úgy csináltam 90%, hogy végig olvastam a négy Száray könyvet (azonban neked már más kerettanterv szerint lesz, de végülis a történelmen nem lehet változtatni) az elsőtől az utolsóig, a megértésre koncentráltam, hogy értesem mi történt mi után. Minden felyezet végén cisnáltam egy összefoglaló táblázatot (név, fogalom, helyszín, évszám...) és kijegyzeteltem a könyv adott fejezetéből, a fontosakat. Megtanultam a magyar királyokat (évszámaikkal). Közben jártam előkészítőre, az emlet törisekhez, ahol megtanultam feladatot oldani (ez ugye teszt, ami nem elsősorban a történelem tudást, hanem a teszt töltési készségeket méri), EMLETTöriesszét írni.
Ha nagyon kegyetlenül elegem volt, akkor kitöltöttem egy-egy feladatlapot, megírtam az esszéket (a tanárúr néha ki is javította), sokszor utána olvastam a RUBICON-on vagy a wikipédián az eseménynek (ha érdekelt és elegem volt nagyon Szárayból), illetve megnéztem az zanza.tv-n a videókat.
Ha kérdésed van, nyugodtan írj prvátot (akár te is kedves olvasó). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!