Hatékony tanulás egyetemistáknak hogyan?
Nem csak azt kell számolgatni, hogy hányszor olvasod el, ez a lehető legbénább taktika. Fel kell fognod, amit tanulsz nem csak olvasgatni.
Ha már mindent próbáltál akkor az is lehet, hogy egyszerűen nem neked való az egyetem.
Dehogy vagy tökfej!:)
Ne azt nézd, más mit mondott, mennyi idő alatt tanulta meg!
Te találd meg a magad módszerét! A csak olvasás tényleg nem szokott elég lenni. Kijegyzetelni hosszadalmas, és nem is mindig hatékony.
Én első olvasatra aláhúzom ceruzával, második olvasatra az aláhúzott részből a kulcsszavakat (CSAK azokat) kihúzom kiemelővel is.
Ha listákat, képleteket stb. kell tanulni, azokat egy letörölhető táblára szoktam felfirkálgatni.
Szavaknál, "magolós" dolgoknál néha használok kártyákat (bár ez is időigényes, olyankor, ha valamit 3-szor tudtam, kikerül a pakliból és csak ismétléskor kerül vissza).
Szóbeli tételeket ki szoktam dolgozni, ha keringenek régebbi vizsgakérdések, azokat is.
Ha épp megy a tanulás, ne törd meg azzal, hogy "most jön 5 perc pihenő". Én akkor pihenek, ha épp rám jön, akkor viszont nem 5 percet, hanem 20-25 percet (de azért fél óránál nem többet:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!