Gimiben, (9. osztály) a 4,88-as átlag jó?
Figyelj.
Az orvosin konkrétan lesz*rják a kilencedikes jegyeidet.
Az érettségi és esetleg a 11. évvégi és a 12. félévi jegy számít, ha nem duplázol, de mivel orvosihoz alapból 2 emelt kell, szóval akkor már jobban megérni duplázni (igen, tudom, hogy rebesgetik, hogy megszűnik ez a dolog, de már 4-5 éve ez megy és azóta nem nagyon történt semmi), na de ha mégis megszűnne vagy más módon próbálkoznál is csak 100 pont az 500-ból.
A lényeg az érettségi. Az érettségi meg sok mindenen múlik.
A tanáron, az iskolán, a szorgalmadon, a képességeiden és a memóriádon.
Most nyilván nem mindegy, hogy milyen szinten tanuljátok a kémiát meg a bioszt.
Ha emelten akkor az jó lehet, ha nem akkor 11-12. érdemes magántanár és ha van fakt a sulitokban akkor az is.
Nagyon függ attól is, hogy milyen gimi (pl egy Apáczaiban ami mondjuk bioszból meg kémiából is első mondjuk egy biosz vagy egy komplex tagozatról sokkal könnyebb lesz mint mit tudom én egy Leövey humánról. (Nem lehetlen persze.)
Sok sikert és kitartást! ;)
Egy jó tanács: soha ne legyél magaddal megelégedve azért mert jó átlagod van a gimiben/ pozitív visszajelzéseket kapsz ott.
Ha 5,00 lenne is az átlagod, szerinted ki a búbánatot fog érdekelni felvételinél? Senkit. Csak az számít, amiből pontot kovácsolhatsz magadnak felvételinél. Tehát az utolso két félév eredménye bizonyos tárgyakból és az érettségi tárgyak (számítási metodikától függően).
Én egy gyenge suliba jártam, 11. végéig kb sz*rtam a tanulásra, a legtöbb dolog csak úgy rám ragadt. Így is jó jegyeket kaptam.
Aztán kitaláltam, hogy orvosira megyek, így egyedül elkezdtem készülni ezerrel a felvételi tárgyakból emelt érettségire 11. utáni nyáron. Megcsináltam. Nem bántam meg, hogy sokakkal ellentétben nekem a gimi elsősorban lazulásról és szórakozásból állt, elég az egyetemen elkezdeni hajtani, élvezd ki a tinédzser éveid. Kicsit lazíts, nem leszel ebb azért, ha mondjuk a 10-es átlagod irodalomból mondjuk csak 3-as lesz. Az orvosi szempontjából meg aztán végképp nem számít.
77%-os
Kb 80% fölötti emelttel már jó lehet.
És ha nem dupláz, akkor kell valami, vagyis érdemes mert a 2 közép nyelvvizsga (ha letesz a kérdező 2-t) csak 40 pont.
Tehát kell OKTV, vagy verseny, vagy felsőfokú vagy valami, mert 440 pontról indítani nem biztos, hogy érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!