Gyógytornász vagy a gyógypedagógia érdemesebb?
Szia, kedves kérdező! Igyekszem neked kellően kielégítő választ adni.
A gyógypedagógus az első képzési év után szakosodhat, a legtöbb helyen két szakirányt kell választani. A Bárczin (ELTE, Budapest) lehetőséged van az összes létező szakirány közül választani, nevezetesen: értelmileg akadályozottak pedagógiája, hallássérültek pedagógiája, látássérültek pedagógiája, mozgásukban akadályozottak pedagógiája, pszichopedagógia, logopédia illetve új szakirányként néhány éve lehetőség van választani az autizmus spektrumzavart is. Amint látod, itt lehet szakosodni mozgássérültek pedagógiájára, azaz szomatopedagógiára, ami hasonlít a gyógytornászok munkájára, de azért nem teljesen ugyan az. A gyógytornászok munkája talán egy kicsit közelebb áll ahhoz, ami után te érdeklődsz, ahhoz,hogy gyógytesis órákat tarthass, de szerintem van külön olyan szak, hogy gyógytestnevelő, tanárin. Most, hogy utánanéztem, találtam róla a felvi.hu-n információt.
Erről olvastál már esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!