Gépész BSc után mechatronika MSc?
Figyelt kérdés
Megéri? Mennyire nehéz, mert azért alapvető eltérések vannak az alapszakok között. Egy gépész mennyi szabályozástechnikát tanul? Eleget?#elektronika #BME #mechatronika #informatika #gépész #MSc #BSC #mechanika #Laplace transzformáció #szabályozástechnika
2017. jún. 17. 17:22
1/11 anonim válasza:
Simán behozható, ha téged a mechatronika érdekel igazán.
Nem tudom, hol végzel/végeztél de ha volt szabtech tárgyad és tudsz pid szabályozót hangolni stb. elég lesz, azt a maradék kis extra tudást felszeded kurzusok közben. Viszont gyakorolni a programozást nem árt (amúgy sem árt...)
2/11 anonim válasza:
Ja és néhány tárgyat tuti pótolnod kell, de ennek felteszem utánanéztél.
3/11 A kérdező kommentje:
Én olyan sztorit hallottam, hogy gépészen 4-5-ös volt a srác, MSc-n mechára ment, de otthagyta, mert azt mondta túl sokat kellene behoznia...
2017. jún. 21. 13:48
4/11 anonim válasza:
Van aki biomérnökként!! (nem kérdezd, nem tudom hogy történt meg) csinálja a mechatronika msc-t jelenleg, a BME-n. Direkt nem gépészmérnököt hoztam fel, mert olyan kb. mindegyik évfolyamon van. Valószínűleg ha már felvettek, akkor utána "csak" kitartás kérdése.
5/11 A kérdező kommentje:
:D Az igen! Pedig ő biztos nem tanult rendszerelméletet! Max. szabválként. :-D
2017. jún. 21. 14:35
6/11 anonim válasza:
Valamiket tanult szabválként szerintem, anélkül az átviteli :D kreditszám nem lehetett meg... de irányítástechnikát ők sem ússzák meg amúgy :D
7/11 anonim válasza:
Mondjuk nem dumálok, mert nekem a rendszer- és irányítástechnika voltak a kedvenc témáim.
8/11 A kérdező kommentje:
Biomérnököknél mit foglal magába az irányítástechnika?
2017. jún. 23. 08:50
9/11 anonim válasza:
interkönyv - folyamatirányítási rendszerek című jegyzet
szabadon megtekinthető részek alatt van tartalom
szokásos bevezető: diffegyenletek, pid, szenzorok, aktuátorok, utána áramlás/szint/p/T/ összetétel szabályozása, ezek matlab-labview szimulációja, nyilván nekik ezeket kell főleg.
1 perc utánanézni amúgy, csak ez engem is érdekelt :D
Hasznosítani viszont max az fogja ezeket, aki pic mc és társait beprogramozza...
10/11 A kérdező kommentje:
Megtaláltam köszi. Beleolvasva egész sok mindent, nem gondoltam volna, hogy ők is tanulnak ilyeneket. Pláne nem, hogy tanulnak Fourier-, Laplace-transzformáltakat, Nyquist-/Bode-diagramot, azt hittem ezekkel csak a villamosmérnököket nyúzzák. :D
2017. jún. 24. 08:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!