Hogy készülhetnék fel egy emelt biosz érettségire?
Szia!
Én holnap megyek szóbelire, írásbelim 84%os lett.
Amit én ajánlok azaz, hogy nyomtasd ki az éppen aktuális követelményrendszert (ha emelten akarsz akkor a középszintű+emeltszintű leírást is vedd figyelembe!!)
az alapján fel lehet készülni. A könyvek amelyek nekem nagyon beváltak, azok a mozaikos könyvek + Dr. Lénárdos példányok, ezek kicsit kevésbé részletesek, de nagyon jól leírják a dolgokat. E mellé még ajánlom a mozaikos érettségi felkészítő könyvet, ez 2 db. Hajrá! :)
Én is bedobok neked pár ajánlást:
Mándics Dezső és Molnár Katalin:
Biológia középiskolásoknak érettségizőknek (Panemsuli)
ez a könyv nagyon naprakész, teljesen a mai érettségi követelményekhez van igazítva, ha tudod, ami ebben van az már simán egy 80-90% közötti emelt biosz érettségi eredményt ad.
Mivel emeltezni akarsz, akkor mellé célszerű
Bán Sándor: Kiegészítő fejezetek a biológia érettségihez -ez inkább ilyen érdekességeket tartalmaz, de hasznos.
illetve vannak feladatgyűjtemények is pl. ilyen a
130 tétel biológiából emelt szint-szóbeli című könyv, de vannak ilyenek írásbeli feladatsorokkal.
A lényeg! Mindig nézd meg milyen volt az előző emelt szintű érettségi feladatlap! Ezeket az Oktatási Hivatal oldalán találod
pl. íme a mostani:
Köszönöm a válaszokat :)
Ezeket a könyveket milyen könyvesboltokban találhatom meg, és a vmelyik válaszolónak, hogy ment a szóbeli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!