Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyenge érettségive Egyetemre...

Gyenge érettségive Egyetemre lehet jelentkezni?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácsképtelen vagyok!

2015-ben leérettségiztem elég gyengék lettek sajnos az eredményeim. Középszintü

Magyar: 26% (2)

Töri: 26% (2)

Matek: 29% (2)

Német: 47% (3)

Választott tantárgy:Kereskedelem és marketin alapismeretek 40% (3)

Ezt követöen szerettem volna tovább tanulni Kereskedönek, de nem volt elég létszám ezért nem índitották el ezt a szakmát, így 2015 szeptemberében Vendéglátásszervezö-Vendéglösnek tanultam tovább 2 hete levizsgáztam eléggé jól sikerültek a vizsgáim 4 lett, viszont én nem szeretem a vendéglátás ezért úgy gondoltam, hogy megszeretném próbálni a Miskolci, Nyíregyházi Egyetemet ami engem érdekelne az a Pénzügyi számviteli ügyintézö de sajnos nem tudom, hogy lenne-e esélyem ilyen gyenge érettségivel bármilyen suliba bejutni!?

A helyesírási hibákért elnézést kérek és elöre köszönöm a válaszokat.

20/L

2017. jún. 9. 22:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mindig ezzel a helyesirasi hibakkal jonnek itt az emberek en a kerdesemre szerettem volna valaszt, amire persze valaszt is kaptam ne haragudj hogy ezt mondom de pont lesz*rom hogy mennyire irok helyesen vagy sem mert nem ez volt a kerdes.
2017. jún. 9. 23:45
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Lehet, de a helyesírásod nagyban jellemez. De ezek után, azt sem hiszem el hogy egyetemre fogsz menni:D én nem tanultam semmire emelt matekon kívül, és minden 80% körül volt így is. Szóval további jó vergődést.
2017. jún. 9. 23:47
 13/16 anonim ***** válasza:
17%
Az sem ártana, ha egy köszönöm szó elhagyná a szádat, ha már egyedül én írtam le hogy mit, hogyan kéne csinálnod.
2017. jún. 9. 23:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a számvitel érdekel mehetsz vállalkozási és bérügyintéző OKJ-ra, ehhez elég ha van érettségid, nem nézik a jegyeid. Utána ha továbbra is érdekel a számvitel vállalkozói mérlegképes tanfolyamra tudsz menni (habár ez már fizetős) és erre tudsz még építeni végzettséget pl adótanácsadói vagy IFRS-es mérlegképes könyvelői tanfolyamot tudsz végezni. A bérügyintéző OKJ-t ha minden igaz tudod még ingyen tanulni második szakmának.
2017. jún. 9. 23:55
 15/16 anonim ***** válasza:
97%
Tanulj, érettségizz le emelten abból a 2 tantárgyból ami leginkább kell, majd (mivel feltehetőleg így sem lesz elég pontod) végezz egy ilyen jellegű OKJ képzést... Elvileg az is ad + 32 pontot. És ha még utana is érdekel az egyetem, akkor talán már lest elég pontod.
2017. jún. 10. 10:54
 16/16 anonim ***** válasza:
98%
Felsőfokú szakképzéseken elég alacsony a ponthatár, oda (fizetősre) talán van esélyed bekerülni. Ha elvégzed legalább közepes eredménnyel, pluszpontok járnak az alapképzésre való jelentkezéskor, és az teljesített tárgyaid kreditjeit is be tudod számíttatni.
2017. jún. 10. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!