Ha a Debreceni Egyetemre megyek szülésznőnek, akkor hol keressek albérletet, Nyíregyházán vagy Debrecenen?
Akkor most szeptemberben Biológia BSc szakon fogsz kezdeni? Ez esetben az óráid a Debreceni Egyetem Főépülete mellett található Kémia Intézetben, illetve az Ökológiai Intézetben lesz, tehát Debrecenben nézz albérlet után (Egyetem sugárút, Bem tér, Kálvin tér stb). De javaslom a kolikat is, a Kossuth Lajos Kollégiumok nagyon rendezett, jó hely, remek a társaság, sok a buli, közel van az egyetem, viszont drága (18-22 ezer/hó), valamint nehéz bekerülni elsősként a szociális pontok alapján, de érdemes megpróbálni.
A szülésznő képzés az Egészségügyi Karhoz tartozik, amit Nyíregyházára helyeztek ki, ez esetben ott néz albérletet/kollégiumot (én ezt annyira nem ismerem, nem ide jártam.)
Jó tanács:
Biológia szakkal sokra nem fogsz menni, szerintem el se kezdd, a szülésznői viszont nagyon jól hangzik. Felesleges most bioszra menned, csak az államilag támogatott féléveid vesztegetnéd. Annyit elmondom, hogy Debrecenben szerzett TTK diplomával (ugye a biosz TTK-hoz tartozik) LEHETETLEN elhelyezkedni, nagyon maximum valami alap munkakör aprópénzért. Tapasztalat, én is elvégeztem, a képzés nagyon alacsony színvonalú, nálunk 40en végeztek az évfolyamon, senki nem tudott elhelyezkedni diplomás munkakörben, a többség elment MSc-re egy másik, nevesebb egyetemre, normálisabb szakra, a többiek munkanélküliek.
Szóval a bioszt inkább ne kezdd el, viszont a szülésznői tényleg jó. Ha oda most nem vettek fel, inkább legyél otthon 1 évet vagy csinálj bármi mást, aztán jövő szeptembertől irány a szűlésznői képzés, a bioszt felejtsd el, komolyan.
Az egészségügyi az Nyíregyházán van.
A TTK- ahol a biológia van az Debrecenben van, ahogy az első írta.
Én sem ajánlom a biológia bsc képzést sehol sem az országban. Ne pazarold el rá az életedet csak ha nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon elszánt, és szinte már berögzött vagy, és ez az életed. Már ennél jobb a tanár szak is, ami mindkét általad említett helyen (Szeged, Debrecen) egész jó. De a szülész sem rossz megoldás, de már most mondom, hogy a nyiregyi intézmény egység elég lepusztult, ahogyan az összes országban lévő, és bárhol is tanulnád, nagyon nagyon nehéz lenne elhelyezkedned vele, mivel lég "kelet-európai" a képzés minősége. Nem azért kellene külföldre, mert jó szakemberek, hanem mert mindent megtesznek, amit mondanak nekik, akár napi több mint 10 órában is, ami nyugaton nagyon nem megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!